Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze dostat peníze z osoby, co vám dluží a je ve vazbě?

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat jestli lze dostat peníze z osoby, co je ve vazbě. Mám na ní dlužní úpis a nedávno zavraždila svého přítele a tak bych chtěl zjistit, jestli je šance z ní dostat peníze nějak. Mám od ní ten dlužní úpis podepsaný, ale je to dlužní úpis na dvě osoby ne jen na ní. Je to dlužní úpis na ní a ještě na jejího bývalého přítele, co u nás přebývali. Byli u mě v pokoji, ale neplatili, tak jsem s nimi sepsal dlužní úpis, ale nevím jak dále mohu postupovat. Ani jeden neplatí a nevím, jak dál a když se dostala do vazby ta osoba, tak nechci, abych přišel o možnost z ní dostat peníze, pokud to jde.

Moc děkuju všem za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vazba přece dotyčného nezbavuje dluhů. Jděte s tím k soudu, předložte důkazní listinu a soud může vy…
Prasak 11.03.2021 21:28
Prasak
Celkem mě to bude mrzet, protože ty peníze by se mi hodili. Kdybych měl, alespoň naději, že svoje pe… nový
BobokCZ 11.03.2021 22:51
BobokCZ
Pokud zavraždil svého přítele s kterým vám podepsal dlužní úpis a pokud nemá žádný majetek, tak to v…
nerady 11.03.2021 22:18
nerady
nee podepsaný to je s jíným přítelem. Vězení jí hrozí na 16 let. Je to nanic no je to jen 14400, ale…
BobokCZ 11.03.2021 22:42
BobokCZ
Za tuhle částku nemá význam se s tím zabývat. Než byste nějaký peníze vůbec viděl, tak budete ze ško… nový
Prasak 13.03.2021 12:11
Prasak
Tak mne napadá, přímo v hlavě, že možná budeš rád, když z toho vyvázneš jen s tím nedobytným dluhem.… nový
Yarda 13.03.2021 12:47
Yarda
Tenhle dotaz by si měl přečíst šmudla, co na Zpovědnici psal, že si chce vzít hypotéku na pořízení b… poslední
Prasak 13.03.2021 23:28
Prasak

Vazba přece dotyčného nezbavuje dluhů. Jděte s tím k soudu, předložte důkazní listinu a soud může vydat platební příkaz, ani nebude třeba soudní řízení. Pokud dotyčná osoba nepodá odpor, dluh tím uzná. Pokud odpor podá, může to jít ke klasickýmu soudnímu řízení. U soudu to bude stát nějakou tu tisícovku za kolek, pokud se něco nezměnilo, tak ten platební příkaz. Pokud osoba má majetek, lze to pak postoupit exekutorovi.

Nebo to můžete dát advokátovi, ať nemusíte chodit obíhat soudy a exekutory, ale ten bude taky něco stát, dá se to přičíst k tíži dlužníkovi. Ovšem jestli to bude mít dotyčná osoba jak splatit, ať z vězení, nebo potom, co vyleze, je otázka. Takže taky to nemusí být nikdy. Zvažte, zda to za to stojí. Já bohužel tohle absolvoval a nakonec po letech dluh odepsal, protože dotyčná osoba má holou řiť a vyhlásila osobní bankrot, prakticky bych ze své pohledávky dostal mizerný zlomek.

Pokud zavraždil svého přítele s kterým vám podepsal dlužní úpis a pokud nemá žádný majetek, tak to vidím černě. S největší pravděpodobností mu hrozí vězení v délce více jak 10 let a určitě pokud tam bude pracovat tak brát peníze bude dřív stát než někdo jiný. Pokud vám dluží do 30 tisíc tak to rovnou "odhoukejte". Budete mít životní zkušenost, kterou jste ve zdraví přežil. Uvědomte si, že budete muset podávat žalobu (platit právníka), platit soudní poplatek a výsledek bude nulový.

Tak mne napadá, přímo v hlavě, že možná budeš rád, když z toho vyvázneš jen s tím nedobytným dluhem.
Tipnu si, že dotyčná dluží i jinde a může se k tobě pozvat na kafe exekutor. A dotyčná tě může nařknout, že při vyklízení pokoje kde salašila jsi jí čórnul diamantový náhrdelník co měla schovaný pod matrací.

Tenhle dotaz by si měl přečíst šmudla, co na Zpovědnici psal, že si chce vzít hypotéku na pořízení bytu a ten pronajímat.
:-( :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru