Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký objem peněz je rozumné investovat na pořízení auta?

Zdravím, zajímalo by mě, jak vám finančně vychází nákup a provoz auta (spíš ten nákup, provoz je přímo úměrný nájezdu a je u srovnatelných aut srovnatelný).

Jak to mám já? Provozuji po 4 roky auto z roku 1999. Pořízení za 40 000, extra opravy (gumy olej a další spotřební věci nepočítám) cca 30 000 (přední náprava, přetěsnění čerpadla...) S autem jsem spokojen. Nízké náklady, tempomat, klima, 6 airbagů, velmi pohodlné, bezpečné... levné a úsporné auto za pár výplat.

Na druhou provozovat skoro 25let staré auto je pomalu už faux pas ( což mi vlastně tolik nevadí, jsem flegmatický introvert). Rozhlížím se, co pořídit novějšího. Finance by byly, beru nadprůměrný plat, finanční polštář na účtu taky je. Nicméně jsem spořivý a bojácný člověk, kor v téhle nejisté covidové době, neumím si představit, že bych velkou část úspor utratil za auto.
Můj náhled na věc je dost jednostranný a omezený, chtěl bych se zeptat, jak rozpočet vychází vám, co si kupujete nová/zánovní auta? Vyjádřeno třeba poměrem k příjmu, nemusí být konkrétně.
Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny