Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příchozí platba z dollarového účtu na Kypru na český korunový - kdo určuje kurz?

Tak nakonec se povedlo. Problém byl, že jsem se registroval k jiné jejich službě už dříve (a ani si to už nepamatoval) ale nenapsalo mi to např. tento e-mail už byl použit. Jen se nic nestalo, tak to vypadalo, že je to rozbité. No, budu muset klukům z Onlia poslat pokárání. Nakonec mě to docvaklo a nechal jsem si vygenerovat nové heslo do toho mailu a už to šlo. Je to pro mě v této situaci asi nejlepší volba, je tam dobrý kurz (jen, kdybych se chtěl vydat na václavák, asi bych získal lepší, ale to jsem línej), rychlost (vše jde přes účty FIO a bez poplatku v rámci stejné banky) a už se mi nenaúčtují žádné další poplatky za mezinárodní platbu. Kurz oproti převodu bez Roklenu jen přímo z USD na CZK Fio účet byl s využitím RoklenuFX cca o 0,5 lepší. A taky pro případné další čtenáře bylo nutné ve FIU zvolit převod uvnitř banky a ne např. tuzemskou platbu (kde není cizí měna) nebo mezinárodní platbu (kde bych platil 200 Kč poplatek).

Takže za mě super a díky za tento tip a velký díky i Janu Fialovi a ostatním za cenné rady.

Teď ještě budu muset promyslet jakou cestou to poslat příště, jestli to bude výhodnější třeba do Transferwise nebo kam, vzhledem k tomu 30 dolarovému poplatku, který mi převodem do FIO USD účtu někde po cestě naběhnul.

Díky všem za pomoc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny