Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cihlový byt, ale spodní byty z litého betonu (hluk)?

Chci si pronajmout byt, ale všímám si občas v nabídkách, že i když byt je udáván jako cihlový, tak občas při "bližší inspekci" (třeba i jen online) jde zjistit, že byty ve spodním (nebo spodních - více) patrech jsou z litého betonu... Nevím jestli jen vnější nosné zdi nebo i mezibytové příčky v těchto domech, ale je jasné, že cihla to není. Viděl jsem to už vícekrát, viz tento obrázek jako příklad:
https://prnt.sc/v1pvt3

Vzadu, červeně zakroužkovaný vidíte příklad toho co myslím. Viděl jsem to už u více bytů... Podle mě takový byt fakt "cihlový" není (nejsem si teda jistý mezibytovými příčkami...? Jestli ty jsou z cihel nebo ne...?).

Chci se zeptat někoho kdo s tím má větší zkušenosti, ideálně asi nějakého stavaře pokud by tu byl:
Jak jsou na tom (asi) tyto byty hlukově...? Slyšel jsem že litý beton přenáší zvuk "jedna báseň", tzn. že v takových bytech by mělo jít slyšet "všechno"... Že je to jak panelák, ne-li horší... (i když skutečně cihlové byty v horních patrech té stejné budovy můžou být hlukově v pohodě)... Bude to pravda, že pokud chci "ticho", tak se takovým bytům vyhýbat? Nebo mají alespoň mezibytové příčky z cihel a tedy hluk jde jen z té části z litého betonu (tedy z nosné zdi , tedy zvenku)?

Díky

Předmět Autor Datum
Nejhorší je kročejový hluk, způsobený tím, že neoddělili podlahu od stěn a hrubé podlahy. Brutální j… poslední
čumil old 18.10.2020 20:03
čumil old

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru