Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Danove priznanie pocas pandemie

Dobry den, mam povinnost podat danove priznanie za rok 2019 na Slovensku, nemam povinnost platit dan. Povinnost mala platit do 30.11.2020, ale znovu bol vyhlaseny vynimocny stav, napriek tomu ale tato povinnost do konca mesiac stale plati.

Prva otazka teda je, ci je to tak a musim podat danove priznanie do konca mesiaca?

Danove priznanie musim podat na pobocke, osobne, bude to prvykrat, takze budem potrebovat pomoc, kontrolu, kvoli tomu ho nemozem podat napr. postou. Obavam sa vsak velkeho poctu ludi na pobocke a mozneho nakazenia koronavirusom.

Druha otazka, pokial mi nevznika povinnost platit ziadnu dan, ak by som danove priznanie nepodal, hrozi mi pokuta, prip. v akej vyske, ak by som ho podal neskor alebo vobec?

Tretia otazka, ak budem potrebovat asistenciu s niektorymi polozkami, budem musiet cakat stale v novom rade, alebo nie?

Nakoniec, existuje nejaka moznost podat danove priznanie neskor, prip. ma zmysel cakat ze vlada este termin posunie? Kedze teraz je najhorsia situacia a okrem koronavirusu uz moze hrozit aj nakazenie chripkou.

Vopred dakujem za pomoc.

Předmět Autor Datum
https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Infoservis/Aktualne_informacie/Covid19/2020…
Kurt 12.10.2020 11:04
Kurt
To neznáš slovenské formuláře. Ty naše jsou proti nim zlaté...
Jan Fiala 12.10.2020 18:05
Jan Fiala
Jsou na webu, již jsem se kochal. ;-) https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-s… poslední
Kurt 12.10.2020 19:25
Kurt
Danove priznanie musim podat na pobocke, osobne, bude to prvykrat, takze budem potrebovat pomoc, kon…
Karel04 12.10.2020 11:38
Karel04

https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Infoservis/Aktualne_informacie/Covid19/2020.10.07_koronaDzP.pdf

Takže: povinnost jste měl do 31. 3. 2020. Kvůli pandemii byla lhůta prodloužena do 2. 11. 2020 a vy teď řešíte, jestli máte povinnost a že byste se mohl nakazit? ::) Uplynulý půlrok jste byl v mrazáku?

Daňové přiznání můžete vyplnit elektronicky: https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/elektronicka-komunikacia/elektronicka-komunikacia-dane/edane aplikace eDaně obsahuje i kontrolní mechanizmy, takže vás upozorní na chybu. Pokud si nejste jistý, co do kterého pole vyplnit, kontaktujte elektronicky (telefon a e-mail asi máte, ne?) svého správce daně.

A hlavně se nevymlouvejte...

Danove priznanie musim podat na pobocke, osobne, bude to prvykrat, takze budem potrebovat pomoc, kontrolu, kvoli tomu ho nemozem podat napr. postou.

Stačí poslat poštou nebo podat na podatelně.On se na to stejně žádný úředník hned nevrhne a nezačne kontrolovat a radit.Zvláště ne s rouškou, to možná do kanceláře ani nikoho nepustí a odkáže na podatelnu.Zbytečné tam teď jezdit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru