Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nástup do zamestnania

Ahojte,

7 rokov som pracoval vo veľkej firme.
Teraz si hľadám nové zamestnanie ale zistil som že neviem nájsť originál môjho maturitného vysvedčenia len SCAN alebo fotokópiu.

Keď ste nastupovali do zamestnania pýtali od Vás originál alebo len fotokópiu?
Kým nájdem originál bude to dlho trvať, kópiu viem dodať ihneď.

Vďaka

Předmět Autor Datum
Zkusil bych to dát s tím, že originál je uložený v trezoru nebo nezvěstný, že ho dodáte, bude-li to…
ml1 15.09.2020 14:43
ml1
maturitne vysvedcenie pri nastupu do prace?? v zivote po mne nic take nikto nechcel.
fallon 16.09.2020 12:36
fallon
Pokud je to práce, která vyžaduje maturitu, je logické, že budou nějaký doklad chtít. Asi jako by ch…
ml1 18.09.2020 09:58
ml1
coze? v kazdom zamestnani kde som nastupil im stacil moj zivotopis kde som mal napisane najvyssie uk…
fallon 18.09.2020 11:16
fallon
To, že to nechtěli po tobě ještě neznamená, že to nebudou chtít jinde.
Jan Fiala 18.09.2020 11:20
Jan Fiala
Můžeš požádat školu o vydání náhradního vysvědčení. Většinou originál zapomeneš v kopírce a nebo ti… poslední
nerady 18.09.2020 19:35
nerady

Zkusil bych to dát s tím, že originál je uložený v trezoru nebo nezvěstný, že ho dodáte, bude-li to nevyhnutelné (dá se nechat si vystavit na škole opis, něco se za to pochopitelně platí a taky nemusí být jednoduché dohledat kdo to za případně neexistující školu dělá, ale je to v klidu, škola to musí archivovat 35 let).
Ani nevim, jestli to po mě chtěli, teda maturitní vysvědčení přinejmenším na vysoké (bez toho nejde zahájit studium), ale u diplomu myslím že stačil sken, ale to byla jiná věc, o mém absolvování všichni věděli a toto bylo pro ty úřední šimly na osobním. Kopii jsem tehdy dělal u sekretářky, takže originál ani neviděli, kupodivu to potom stačilo i na úřadě k zapsání titulu do občanky. Já na tom ani netrval, ale měl jsem to v deskách s doklady, když jsem žádal o občanku a pani mě přemlouvala ať si to tam nechám napsat, tak jsem ji varoval, že originál se někde ukrývá a toto je kopie (originál bych nehledal, ani jsem tehdy nevěděl, kde se nachází, a na té občance je to tak zakopané, že to ani za to nestojí).

Pokud je to práce, která vyžaduje maturitu, je logické, že budou nějaký doklad chtít. Asi jako by chtěli výučák tam, kde se požaduje vyučení v oboru. Po mě třeba chtěli maturitní vysvědčení u přijímaček na vysokou, ti co ho nedodali tehdy (třeba protože jěště maturitu neměli - jak se říká podzimní listí, maturitu jistí) ho dodávali při zápisu nebo až ho dostali (byli podmínečně přijati, jakou kvalitu asi může mít student, co rupnul u maturity je otázka, ale když jsem studoval, bylo míst hodně a zájemců málo, kdokoliv splnil minimální počet bodů, byl přijatý, že potom půlka odpadla je věc jiná). Samozřejmě pokud je šéf spolužák nebo učitel (prostě někdo, kdo o absolvování bezpečně ví) tak je pochopitelné, že to nechce (můj šéf třeba seděl v komisi u státnice...).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru