Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zverejneni cisla uctu v registru platcu DPH

Dobry den,
dnes mi spolecnost, ktere fakturuji poslala upominku, ze muj ucet neni zverejnen v registru platcu DPH. Poradite mi prosim, jakym formularem (idealne elektronikcy) nechat zapsat? Divala jsem se na portal podejto.cz a formular Oznámení o změně registračních údajů, kde sice cisla uctu muzu nahlasit (coz jsem delala jiz u registrace k DPH pred par lety), ale moznost propsat do registru platcu ve formulari neni.

Dale jsme nalezli toto, ktere opet odkazuje na stejny formular, avsak zana polozka "ucet urceny k zverejneni v registru platcu DPH" jsem nenasla.

Ust. § 96 zákona o DPH zakotvuje plátcům DPH:

Povinnost sdělit správci daně čísla všech svých bankovních2 účtů používaných pro jejich ekonomickou činnost.
Oprávnění (nikoli tedy povinnost) určit, který z takto povinně oznamovaných účtů bude zveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup, tj. jako údaj v Registru plátců DPH.
Pokud jde o oprávnění určení účtů ke zveřejnění, je třeba, aby plátce skutečnost, že chce některé (nebo všechny) své účty určit ke zveřejnění v oznámení výslovně uvedl. Ve formuláři „Oznámení o změně registračních údajů / Žádost o zrušení registrace“ jde konkrétně o položku nazvanou: „účet určený ke zveřejnění v Registru plátců DPH a identifikovaných osob“, kde plátce DPH vyplní „ano“ (v případě, že zveřejnit daný účet nechce, uvede „ne“).

Dekuji
Změnit zprávu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny