Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zarobit viac

Dobry den. Som starsia mamička a mam skolu priemyslovku, s maturitou, co je vlastne, ze ziadnu skolu..vzdelanie akoby nemám. Takze som jednu skolu nedodelala, proste moj zivot bol otrasny, sama tazká práca a nic z toho, kym som neporodila dieta a musim zmenit toho vela u mňa a teraz ta otazka a prosba na vas. Poznate nejake moznosti spravit si sikovne vzdelanie financne pristupné, aby som si zvysila moznost vyssich prijmov? Napadlo ma podnikat ako upratovacka,alebo ale som aj
opatrovatelka, na strednu zdravotnu som chvilu chodila potom som prestupila na priemyslovku, osudová chyba, neskor som to ale robila asi necelych 5 rokov. Som humanitny typ vyslovene, mam rada ludí, este by ma bavilo osetrovat ludom nohy alebo ich masirovat. Mam rada knihy, varenie, psyvhologiu, ale tak, no viem..je to malo a dost hrozne v tomto svete. No dieta nejako uzivit musim a tak hladam moznosti, informacie, kde sa robia kvalitne kurzy, ci kvalitne vzdelanie za normalne peniaze, teda nie predrazene. Mozno by ma bavilo mat obchod, ale ako sa poznam, asi by som tovar darovala skor ci neskor, nemam vlohy na obchod a je mi tazke niekedy si za svoju pracu pytat vhodné ocenenie. Teda pracovala som aj v nemecku tazku pracu dost pod cenu a nevedela si pytat viac za pracu... Pracovala som aj v statne sprave ako referentka. Tak co myslite, ako si mam spravit vzdelanie v starsom veku, aby som nestratila uc cas zbytocne. Za vaše odpovede a rady veľmi pekne dakujem.

Předmět Autor Datum
Jen konstatuju, že - bohužel - výše vzdělání není přímo úměrná platu a kvalifikované práci. Jde o up… nový
host 10.07.2020 09:10
host
:-) Ale teraz vazne. Podla pracovnych skusenisti, podla stylistiky a prveho dojmu ti ako tvoj potenc… poslední
fleg 10.07.2020 09:37
fleg

:-)
Ale teraz vazne.
Podla pracovnych skusenisti, podla stylistiky a prveho dojmu ti ako tvoj potencionalny zamestnavatel hovorim, ze mna by si pracu nedostala.
Berme to realne, bez emocii.
Mame tu krizu, ktoru si este kopec ludi neuvedomuje, ale do pol roka bude nezamestnanost cez 10% a trh prace sa stane zrazu preplnenym...najst si dobru pracu bude vyrazne tazsie ako bolo pred pol rokom.
Kto nebol uspesny v minulom roku ma minimalnu sancu, ze sa mi zacne darit teraz.
Je vsak sympaticke, ze vidis sancu vo vzdelavani, nicmenej ides na to nespravnym smerom a hladas nejaky kvalitny kurz, co ti zmeni zivot.
To je blbost, kurz ta moze nakopnut spravnym smerom, ale o tom, ci budes dalej dobra rozhodujes uz ty a vo vacsine odvetvi je to uz dalej o samovzdelavani a sebazdokonalovani.
Ja robim IT uz cez 20 rokov a kazdy den musim absorbovat kopec novych informacii, pretoze keby nie za pol roka som mimo a hocijaky mlady junoch ma schova do vrecka. Budem to musiet robit cely zivot a ked prestanem do par mesiacov budem mimo a nikto nebude mat o moje sluzby zaujem.
Btw na skole az tak nezalezi, podstatne je, co skor vies, pripadne ako rychlo sa vies ucit, prisposobovat...skola ti je dobra na to, aby si presla v pripadnom pohovore cez prve kolo, ked sa vyraduju zaujemcovia, ktori nesplnaju zakladne kriteria.
Rob to co ta bavi a co ma podla teba perspektivu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru