Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedoplaceny dluh v angli

Zdravim, potreboval bych poradit / zeptat se jak to funguje, jestli ma nekdo zkusenost.

Momentalne jsem v anglii a planuji zustat zhruba do pristiho roku, 2021.

V dobe odchodu budu mit nedoplacenou pohledavku u banky HSBC cca 2.5 tisice liber.

Zajimalo me, jak to funguje s nedoplacenyma pohledavkama mimo CR/EU ?

Jelikoz penize jsou penize, osobne neverim ze se pred pohledavkou da utect.

Mam nekolik znamych co si nabrali vysoke castky - 20,40,60 tisic liber a zmizli domu do rumunska/chorvatska ze slovy, ze se to promlci.

Funguje tady neco jako promlceni dluhu? treba kdybych dluzil jen 2 tisice, bude se to resit?- Nebo to ty firmy prodaji treti osobe, ceske firme, jaka to muze narokovat v cesku? Nebo to jde k soudu a pak exekuce?

Jsou na to hodne smisene nazory, mohl by nekdo prosim poradit, nebo sdilet svuj nazor kdy nekdo nezaplatil pohledavku v zahranici? Nemyslim pul milione dluhy ale treba do primerene castky, I kdyz duh je dluh.

Diky moc za vas cas cteni a pripadnou odpoved, prosim no hate

Předmět Autor Datum
Od roku 2008 je mozne vymahat pohledavky na pric staty EU, to ze tam Anglie uz neni, na tom IMHO nic…
MaSo 29.06.2020 08:17
MaSo
Nehledě na to, že s dluhem bude ve VB osoba non grata nový
Jan Fiala 29.06.2020 11:35
Jan Fiala
Pohledávku (dluží tobě) nebo závazek (dlužíš ty)? nový
L-Core 30.06.2020 17:37
L-Core
prosim no hate Plánuješ okrást banku, udělat dluh a zdrhnout a ještě tě v tom máme podporovat? Tak… nový
host 02.07.2020 11:41
host
2.5 tisíce liber to je něco přes 70kKč, poměrně dost. Já bych to neriskoval, nevíš v době těch inter… nový
Yarda 02.07.2020 13:21
Yarda
celoeuropska evidencia správnych deliktov,priestupkov a spol funguje stále a zahrňa aj územie britsk… poslední
audax 13.08.2020 07:47
audax

2.5 tisíce liber to je něco přes 70kKč, poměrně dost. Já bych to neriskoval, nevíš v době těch internetů kdo, kde a při jaké příležitosti to na tebe může vytáhnout.
Vzpomněl jsem si na jednoho známého, přihodilo se mu, že už ve sjednoceném Německu na parkovišti někdo odřel blatník u jeho auta. Tak šel na policii nahlásit škodu, cajt se podíval na obrazovku a povídal (asi německy): "Vy jste u nás jeden přestupek spáchal." On si vzpomněl, že za časů DDR někde špatně zahnul, byla u toho místní policistka, vyřešilo se to snad domluvou. Ale už tam měl černou tečku a předalo se to i po změně režimu.

celoeuropska evidencia správnych deliktov,priestupkov a spol funguje stále a zahrňa aj územie britského spoločenstva,aj keď GB formálne z EU vystúpila,rovnako po opustení územia,kde sa delikt stal, prestane plynúť premlčacia doba,naopak môže sa začať uplatňovať pridružený paragraf vyhýbanie sa spravodlivosti a marenie úradného výkonu,takže to môžu predať na riešenie interpolu/europolu ako trestný čin marenia úradného výkonu,ten dlh potom bude len taká čerešnička na dorte........pokial si uplatnia úroky z omeškania,tie môžu kludne byť až 9% z dlžnej čiastky za každý deň nezaplatenia dlžnej čiastky a ešte jedna maličkosť,v mnohých krajinách je hraničná výška trestného činu na úrovni 255 eur čo sa týka finančnej čiastky resp.lepšie povedané nejakej spôsobenej škody alebo újmy,čo pri výške 2500 libier je už x-násobne prekročené.....okrem toho v rámci Europy všetky finančné inštitúcie si vzájomne nahlasujú všetky finančné transakcie/pôžičky,úvery nevynímajúc/ presahujúce 2000 eur pokial cudzinec takúto operáciu prevedie v zahraničí mimo svojej domovskej krajiny,už sa to týka aj Švajčiarska,Monaka,Andorry etc....takže keď dotyčný nezmizne volakde na Belize alebo Cayman Islands,té podlžnosť ho môže dostihnúť kedykolvek.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru