Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr větší částky. Lze z bankomatu?Nahlásit předem?

Maximální limit, který si lze ve fio nastavit je 100 tisíc denní a 300 tisíc týdení. Vyšší by se musel dohodnout s bankou. Předpokládám tedy, že když přijdu k bankomatu a budu chtít 100 tisíc, že mi je dá (pokud na účtu budou a bude to v limitu) a když to udělám druhý a třetí den, tak vyčerpám týdení limit a další kolo budu muset udělat až v podnělí. Někdy jsem se začetl do podmínek jiné banky (asi bych si vymýšlel které, čas od času se rozhlížím, co nabízí konkurence, abych se přesvědčil, že fio je pro mě nejlepší) a tam byly ty limity dost malé řádově 10 tisíc (myslím že to bylo 15 a 25) s tím, že se musí o větší poníženě žádat, možná to byl nějaký vyšší level platební karty, která nebyla zadarmo jako ta základní.

Dříve měly bankomaty limit 40 bankovek (byla to taková ta obecná hláška podle které došlo k chybě a toto byl jeden z možných uváděných důvodů že požadavek překročil 40 bankovek; skoro vždy to bylo to, že částka nebyla dělitelná tehdy tajným číslem (některé bankomaty 100 jiné 200 jiné 500, ale nenapsaly to, dneska to už snad píšou) a nelze jej tedy poskládat z dostupných bankovek), ale možná ani už to neplatí (80 tisíc by bylo akorát tj. 40x2000). Když jsem nedávno vybíral v jednom airbank a navymýšlel jsem si drobné asi 45 bankovek (200 a 500) a až po odentrování jsem se zarazil, že to asi neprojde, tak to prošlo, takže asi ani tohle už neplatí. Ale tak nebyl by problém výběr do limitu zopakovat (zvlášť u fio když padnul limit 10 výběrů z vlastního bankomatu a počítaji se jen cizí, ale i kdyby se mělo těch 30 korun platit, bude to v té částce zanedbatelné).

Výběry z bankomatu se hlásit nemusí (od toho jsou snad ty limity), musí se hlásit akorát výběry na pobočce podle podmínek banky (ve fio to bývalo nad trojnásobek průměrného zůstatku (nevim za jak dlouho) nebo nad nějakou částku).

Takže je potřeba prostudovat si podmínky své banky, já vím, nebo spíš tuším, jak je to ve fio, protože tam mám účet (ale nikdy jsem toto nemusel řešit). Mám pocit, že neohlášený je možný, ale platí se za to nějaká sankce pokud ho lze provést (u korun nemyslím, že by banka neměla peníze, to by hrozilo asi jen u valut, že by řekli, že tolik peněz nemaji).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny