Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem flexibilní půjčka nebo autoleasing?

Zdravím.. Potřebuji si z pracovních důvodů koupit auto.
Našetřeno mám 100k kč. Není to moc, ale je to lepší než nic. Tuto částku jsem v současné práci našetřil za zhruba 5 měsíců, ale měl jsem i jiné výdaje (zařizování bytu atd).
Přemýšlím o koupi ojeté fabie za 360k kč. 260k kč bych tedy volil formou úvěru. Tuto částku mohu teoreticky splatit za rok a čtvrt, ale radši bych půjčku s nižšími splátky a až budu moct tak doplatit zbytek.

Třeba rok platit 5k měsíčně, po 13 splátkách budu mít dost peněz k dispozici abych doplatil zbytek úvěru, tedy třeba 150k, a dalších 5splátek bych tak splatil dřív. Je to možné?

V nejmenovanéím autosalonu nabízí Autoflex úvěr, kde zaplatíte 30% vozu (100k v mém případě), pak 2 roky platíte 3k měsíčně, a poslední splátka je zhruba 50% z původní ceny. RPSN 9%. To mi vyhovuje, ale nelíbí se mi, že je to leasing a vlastníkem vozidla by byl autosalon. Tak mě spíš zajímá jestli existuje podobná pljčka, kde budu splácet 2 roky a 24. splátka bude buď zbytek penez nebo možnost prodloužení úvěru. nabídka úvěru: Zit5VG1, jen mi tam místo 30% akontace napočítal 20%

Taky bych chtěl kodiaq, mé vysněné auto. Peníze bych na něj měl teoreticky měl do dvou let, ale svědomí mi nedovolí utratit 800k za auto, když nemám děti, tak velké auto nepotřebuji, a nemám vlastní barák.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Leasing nebrat. Je financne nevyhodny a ako bolo poznamenane nie si majitelom vozidla (co ma vyhody…
fleg 10.03.2020 15:41
fleg
Do roka je tady IMHO krize jako řemen. Už teď to bylo takové upocené a Korona to IMHO dorazí a spust…
touchwood 10.03.2020 18:05
touchwood
Ja neriešim, či si to ma kúpiť, ale ako si to ma kúpiť. Kríza je už tu, záleží ako si verí. nový
fleg 10.03.2020 22:27
fleg
mně šlo spíš o to, že s lízačkou v takovém případě přijde o auto a dosud zaplacené splátky, ale jina… poslední
touchwood 12.03.2020 17:59
touchwood

Leasing nebrat. Je financne nevyhodny a ako bolo poznamenane nie si majitelom vozidla (co ma vyhody aj nevyhody).
Obrat sa na svoju banku a nemal by byt problem dostat sa s RPMN na 5-6%. To, ze ti banka poskytne uver s 10% urokom nech ta nevystrasi. ak je tam anuitne splacanie (co by byt malo) tak mozes byt prekvapeny, ze ti vyjde RPMN na tych 5-6%.
RPMN na leasingoch byva okolo 10%, takze nie je podla mna o com.
Navyse u banky si vies vyboxovat individualne podmienky (odpustenie splatky, predcasne splatenie, odpustenie poplatku za poskytnuie uveru...).

Do roka je tady IMHO krize jako řemen. Už teď to bylo takové upocené a Korona to IMHO dorazí a spustí. Pak budou lidi se spotřebním úvěrem prodávat auta těžce pod cenou, protože jednak automobilky půjdou s cenami dolů a oni budou muset prodat zánovní auta za každou cenu, aby měli na splácení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru