Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hypotéka - brať či nebrať

Takže každej dvě práce, nulový základ a úvěr k tomu. Jste sebevrazi? Počítáte s tím, že až přijde dítě, tak budete žít z jednoho příjmu a i potom můžeš na dvě zaměstnání zapomenout, s děckem to nepůjde. Navíc se chlap změní na mašinu na peníze, protože bude furt v práci a to často vede k rozvodům, protože rodina má být taky občas spolu.
Nebo nemoc, to je taky výpadek příjmu. Jak dlouho zvládnete tahat dvě zaměstnání? Jste lidi, ne stroje, můžete přepracovním zkolabovat a pak to bude rychlá jízda z kopce.
Počítáte s příjmem od rodiny? Opět šílenství, takový příjem je velmi nejistý, i rodina se může dostat do finančních potíží a vy budete to první, co odříznou. Nebo se pohádáte, když peníze nepošlou a "vy jste s těma penězma počítali".

Pokud plánujete těch potřebných 20 % financovat úvěrem, tak vám to banka stejně nedá, protože při žádosti o hypotéku je nutno tyto úvěry uvést a jen šílenec by vám tu hypotéku schválil.

Co kdybyste raději koupil nějaký menší, levnější byt, do začátku.

P.S.: z osobných dôvodov sa hypotéka na partnera nedá zobrať, takže všetko musí ísť cezo mňa.

Jo když to chceš vzít všechno na sebe, musíš mít prokazatelný patřičný příjem. Jinak ti hypo nedají. Pokud budete žádat společně, máte větší šanci. Ale opět - pokud nemáte potřebných 20 % na účtě, tak se na vás budou dívat s velkou nedůvěrou. Zapomeňte že byste to vzali na úvěr a zatajili to bance, to je zaprvé podvod, zadruhé cesta do pasti.

Jestli tě do toho přítel tlačí "přes mrtvoly", tak se nad ním zamysli. Měl by respektovat i tvůj názor, zvláště když chceš brát hypo na sebe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny