Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vydělání penez na PC jakožto nezletilý

Ahojte,chci se zeptat jestli někdo nemá nějakou zkušenost s tím,jak si vydělat něco málo peněz navíc jakožto nezletilý. Je mi 14 a chci si vydělat nějakou část celkové ceny na nový PC. Chci něco legálního a nepiště prosím něco jako "Hlídání dětí" nebo "Hraní ve filmu"
Díky za radu :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Napřed napiš svou představu o vydělávání. Budeš programovat? Nebo co umíš? Dá se to totiž napsat na…
Prasak 23.11.2019 16:45
Prasak
On si ale nechce vydělávat prací na PC,ale nějak si vydělat na nový PC.Tedy na část celkové ceny,ja…
Karel04 23.11.2019 19:01
Karel04
Aha, to jsem to trochu domotal. Ale i tak to platí. Jakožto 14 letý legálně nic vydělat nemůže. Ne v…
Prasak 23.11.2019 20:03
Prasak
Může. Příjem například z autorských práv je zcela legální bez ohledu na věk. Takže třeba jako progra… nový
umfa 22.12.2019 22:08
umfa
Napadlo mne, přímo v hlavě, když jsem jel do lázní na třítýdenní pobyt, takže s velkým kufrem: Tu ce… nový
Yarda 05.12.2019 10:16
Yarda
Neřekl jsi, co umíš, takže je to těžké. Ale takhle mě napadá pár věcí, ale u nich musíš mít nějaký z… poslední
mocnevimtedka 15.02.2020 08:58
mocnevimtedka

Napřed napiš svou představu o vydělávání. Budeš programovat? Nebo co umíš? Dá se to totiž napsat na rodiče, ty jen vykonáš dílo, oficiálně to prodá třeba táta.
Kdyby totiž bylo snadný vydělávat na PC z domu něčím jednoduchým, tak to dělá kdekdo.

Napadlo mne, přímo v hlavě, když jsem jel do lázní na třítýdenní pobyt, takže s velkým kufrem: Tu cestu autobusem i přestup z vlaku, pak cestu ze zastávky do lázní (a že je to pěkný kus do kopce) a ubytování na pokoji zatím zvládám sám. Ale mohou být tací co vzhledem ke svému věku nebo zdravotnímu stavu to sami nezvládnou a nemají nikoho, kdo by je tam (a pak i odtamtud) dovezl autem.
Možná by se ujala služba průvodce co by jel s nimi a pomohl jim se zavazadly. Za uhrazení jízdného tam i zpátky a přiměřenou odměnu. Pokud se na tebe vztahuje studentské jízdné, tak ta cesta by nemusela být pro tebe a pak pro klienta tak drahá.

Neřekl jsi, co umíš, takže je to těžké. Ale takhle mě napadá pár věcí, ale u nich musíš mít nějaký základní kapitál (peníze). Myslím, ale že zde bude VELKÝ zádrhel si obecně něco vydělat. Máš svůj bankovní účet? asi ne. Jak si pak chceš něco vydělat aniž by jsi v tom plánu zahrnul rodiče?

1) opravuj věci, kup přes internet něco rozbitého za levné peníze, třeba playstation za 3000, pak ho oprav nebo rozeber a prodej součástky, třeba disk 1TB dej do noveho obalu a prodej za 500, ovladač na ps prodej taky za 500, jestli k tomu byly hry zdarma tak na těch vyděláš a prodej je taky, hru třeba za 500, čím víc her, tím větší tvůj zisk.

2) Kup na bazaru něco levného, a pak to prodej dráž. Třeba iphone 7 se na bazaru nabízí za 5000. Ale v mobil pohotovosti ho vykupují už od 4890, pak prodáš obaly po stovce a ten battery case třeba za 300.

3) Sleduj slevy v eshopech jako alza, datart, mall, czc. Třeba když uvidíš, že nové Airpods stojí 3900kč oproti standardním 4900, kup je a prodej na mobil pohotovosti jako nové, ale nevím jaka tam je výkupní cena. Nebo prodej na bazaru za 4100kč.

4) Porovnávej ceny v eshopech, s bazarovými cenami a heurekou. Nejlevnější eshopy prodávají PS4 od 6000. Standardní cena je okolo 7000, tady je potencial si nejakou korunu vydělat.

Pokud nemáš peníze, lze to udělat i tak, že zboží dáš na bazar, aniž bys ho měl. Počkáš až se ti někdo ozve, že má zájem o nový PS za 6500 kč. Ty se s ním pak domluvíš že mu ho pošleš poštou nebo osobně (ale dej si pozor, vždy chtěj aby ti zaplatil alespon poštovné předem na účet), no a pak rychle skočíš do obchodu, koupíš zboží v akci a prodáš výhodně.

P.S. Na bazarech se dobře prodává Apple.

Tady je pár dalších tipů aniž bys něco kupoval, ale jestli nemáš účet, nemají ti kam peníze přijít.

1) youtubering, dělej videa, nevím, moc tomu nerozumím, ale kočka, jejíž majitele dávají videa na internet jak chrápe vydělává 30milionu ročně. Zde je potenciál, lidé mají rádi srandu, jsi tlustý? dělej si ze sebe srandu, natoč se jak padáš ze schodů, staneš se hit, budeš dělat další videa pod přezdívkou FunnyFatGuy. Jsi škaredý? dělej videa že se lekneš sám sebe v zrcadle. Rozumíš IT? dělej video recenze pro svou věkovou kategorii. Čteš? dělej recenze na knížky. Dnes se dá vydělat na kdejaké blbosti. 1 leté dítě vydělává 100milionu tim, že recenzuje hračky. Já jsem ovšem stydlivý a bojím se, že by se mi kolegové v práci smáli, kdybych dělal recenze něčeho.

2) Stan se dealerem. Kupují ti rodiče sladkosti? Vem je a prodej je spolužákům za levnejší (nebo stejné) ceny jak v obchodě. Koupili ti vaši kinder vajíčko? vem ho do školy a tam ho zkus někomu prodat za 20kč. Nebo prodávej svačiny. Prodej své staré oblečení (už asi ne ve škole, ale na bazaru). Ale bacha aby tě rodiče nezbili za to.

3) Jsi chytrý? Piš kamarádům úkoly za peníze. Doučuj kamarády z matematiky, za peníze. Dávej kamaradum výpisky za peníze. Takhle se vydělává na Vysoké škole.

4) Zeptej se sousedů, jestli jim nemůžeš posekat zahradu, umýt okna, vysát, vyvenčit psa. Především staří sousedi tohle ocení. K nám chodí už od mala jeden cikán sekat zahradu za 100kč.

5) Prodej co nepotřebuješ. Máš doma auto na dálkové ovládání a už si s ním nehraješ? prodej ho.

6,7,8..) Jsi v něčem dobrý? využij to. umíš ve photoshopu? nabízej služby photoshopu. Umíš dělat webovky? dělej je. Umíš cokoliv? dělej to...

125) Nic neumíš? uč se to. webovky jsem se naučil já z w3schoolu když mi bylo 18. Nechce se ti? tak zkus něco z předchozích kroků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru