Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spoluúčast dotace - výše když náklady jsou nižším/vyšší

dobrý den, jak je to s dotacemi, když je někde stanovená spoluúčast (a jak se to liší v různých prostředích?). Vycházejte prosím jen s informacemi, které zde napíšu. Nejsem také kovaný dotačník. Například projekt je na 100 Kč. Spoluúčast je 30%. To si každý spočítá, že tedy 30 Kč má Dotační dojič zaplatit za svého a 70 Kč zaplatí Dotační dojnice... Potud vše jasné.
Co když ale projekt dopadne tak, že náklady budou pouze 90 Kč a nebo naopak budou 110 Kč. jasný dotaz: Kolik tedy zaplatí Dojič a Dojná? Prostě zda platí
- zda kolik zaplatí dojné je to stanoveno již předem (100%-30% z 100Kč)=70Kč
- nebo podle toho jak to dopadne 70% z částky (z 90 Kč ale třeba i 110 Kč, což se dopředu neví)
Jsou v tomhle pravidla jednotná a neměnná nebo i záleží dle prostředí, kde se dotuje?

Předmět Autor Datum
U každé dotace je to jinak. Pokud částku překročíš tak většinou dotace zůstane na původní úrovni t.j… poslední
nerady 05.11.2019 19:05
nerady

U každé dotace je to jinak. Pokud částku překročíš tak většinou dotace zůstane na původní úrovni t.j. dají ti max. 70,- Kč. Pokud budou náklady nižší tak ti dotaci také poměrně sníží. Vždy ale záleží na dotačních podmínkách toho kterého projektu.Je také možné že pokud překročíš nějaký závazný pokyn tak dotaci nedostaneš žádnou. Jenom příklad: Při dotaci na vodovod pro obec z peněz EU je podmínka používat pouze výrobky z EU. Pokud použiješ např. uzavírací ventil ze Švýcarska tak je celá dotace odebrána a musíš ještě zaplatit 100% navíc poskytovateli dotace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru