Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Penzijní zajištění a investice - Plán od fin. poradce.

Z toho vůbec papíru nejsem chytrej (ale nezajímám se o to, tak to může být i tím). Co ale vím je, že ty peníze budou mít za 40 let nejvejš poloviční hodnotu (při 2,5% inflaci vychází poločas znehodnocení na skoro přesně 30 let), pokud nebude zhodnocení alespoň ve výši inflace, tak na tom tratíte, krome toho jsou tu poplatky - všechny tyhle fondy mají nezaručené zisky ale zaručené poplatky. Já si teda myslím, ale je to můj osobní názor, že řešit důchod ve 20 je blbost. Myslím si to i ve 40, ale to už bych třeba byl ochotný připustit. To že poradcovi jde především o provize je jasné, u takto dlouholetých produktů se nemusí bát, že mu za 40 let až dojde na výplatu vynadáte, co vám to doporučil, a i kdyby, on bude už za vodou (možná je moje nedůvěra přehnaná, ale opravdu nevěřím, že to dělají pro blaho někoho jiného).
Na volné noze musí člověk myslet na zajštění, když neni do čeho píchnout, ale pochybuju, že tohle nějaká pojišťovna pojistí za rozumnou cenu.
Moje averze k různým "produktům" se ještě zvedla, když nejdřív kolegové a potom rodiče dospěli do věku, kdy se končí a vbiděl jsem, co s tím bylo problémů a kolik z těch peněz dostali (jasně je to najednou balík peněz, ale třeba veškeré příspěvky zaměstnavatele padly na poplatky a daně, takže jestli byl nějaký čistý výnos, nebyl nic moc a peníze ve slamníku by znamenaly menší práci).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny