Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Penzijní zajištění a investice - Plán od fin. poradce.

A už máš vyřešený bydlení? Protože ukládat prachy do dlouhodobých investic ve věku, kdy budeš potřebovat alespoň půl mega, abys dostal hypotéku, je dost nerozum.
Já na důchod příliš nešetřím (něco na penzijko dávám, ale je to docela málo). Hlavní investicí na stáří je aktuálně splacení hypotéky na vlastní byt. Až ji splatím, budu si moct dovolit dávat zbytné finance na důchodový spoření.
Bydlení je první věc, přijde rodina, budeš mít ženskou na mateřské, s dvěma děckama bude doma klidně i 6 let (jako ta moje) a budeš táhnout celou domácnost sám.

Ten poradce z tebe chce vytáhnout prachy, samozřejmě. On získá velkou provizi a ty finanční produkt, ze kterýho se vyvlíkneš akorát se slušnou finanční ztrátou. Nestyď se říci jasné a rozhodné NE. (dovednost odmítnutí se člověk taky naučí až věkem a zkušenostmi, jako mladej a blbej se často stydí couvnout a pak se doma bije do hlavy).

Pojištění na úraz si udělej, já ho mám taky. Obsahuje to krom jiného i finanční plnění pro případ smrti (obvykle úrazem, nehodou, nikoliv nemocí) a to do takové výše, aby to doplatilo hypotéku. Takže minimálně bude zajištěna rodina z hlediska bydlení, kdyby něco.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny