Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výhodný spořicí účet

Dobrý den, mám 100,000 Kč a chtěl bych je nějak uložit, s možností relativně rychlého výběru (do měsíce). Takže asi nějaký klasický spořicí účet. Máte prosím někdo přehled, která banka aktuálně nabízí nejlepší podmínky? Klidně i v rámci nějaké akce třeba jen na půl roku.
Ideálně aby to vůbec nebylo spojené s nutností zřizovat běžný účet u té banky. A když už, tak aby ten účet byl zdarma - zřízení, provoz, zrušení. A bez nutnosti nějakých ptákovin typu "posílejte měsíčně aspoň 10000".
Děkuji za radu! Momentálně katruju nabídky na internetu ale je toho nějak moc....

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Spořící účty jsou bída, banky obešly povinnost dopředu informovat o výši úroku tím, že mají nízký úr… poslední
Fráňa šrámek 07.11.2019 22:07
Fráňa šrámek

Spořící účty jsou bída, banky obešly povinnost dopředu informovat o výši úroku tím, že mají nízký úrok kolem 0.2-0.7% . + Bonusový úrok, na které se povinnost nevztahuje, Samozřejmě se chlubí součtem. Asi Equa bank...
Další věc, že vrchní finanční šmejd čnb nastavil limit 2% na spoření (nebo nějak tak, že 2% jsou maximum něčeho), takže zřídka dávají banky nad 2%.

Momentálně vím o Creditas, že se chlubí 1.8%, Moneta 1.2%.

Ale kecy v reklamě a realita je něco jiného. Buď to není aktuální nebo tam jsou podmínky (více či méně nesmyslné). Ano, inflace je kolem 3%, takže i to bídné procento "ji mírně zpomalí" (vyjádření na úrovni Zemana). Ale O.5% je jak plivnutí.

S FIO bych chodil kanálama 0.45%!

No nevím, ale úrokové pásmo se dá obejít založením účtu u dvou bank s nejlepším úrokem postupně (a i tak, mám pocit, že to není tak, jakmile máš 100001, tak se to celé úročí nížším pásmem, ale jen část nad)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru