Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brigáda při evidenci na úřadu práce

Dobrý den,

jsem evidovaný na úřadu práce a práci si sháním. Momentálně si však potřebuji přivydělat. Už jsem se dočetl, že nelze přivydělat na DPP a lze vydělat pouze polovinu minimální mzdy cca 6000.

Pouze na DPČ.
Při výdělku nad 3000 se ale platí zdravotní pojištění, že?
Pokud bych si vydělal nad 3000 a tato povinnost vznikne, bude mi tedy daná částka stržena z platu, nebo bude pojištění stále za mě platit stát?

Jaké výhody má vůbec smlouva na DPČ oproti DPP? Nějak mi stále uniká důvod, proč se smlouvy na DPP zrušily při evidenci na ÚP.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jaké výhody má vůbec smlouva na DPČ oproti DPP? Nějak mi stále uniká důvod, proč se smlouvy na DPP z… poslední
L-Core 30.03.2019 17:27
L-Core

Jaké výhody má vůbec smlouva na DPČ oproti DPP? Nějak mi stále uniká důvod, proč se smlouvy na DPP zrušily při evidenci na ÚP.

Výhody žádné, pomineš-li pojištění pro účely důchodu.
Že se stát DPP brání, nedivím se. Nic neodvádíš, nemůžou tě sejmout za švarcsystém, prostě jsi "za parazita". DPP je jednoduché řešení při práci na černo; žádná kontrola na takového zaměstnavatele (pokud není blbec) nemůže. A je to báječný způsob na snižování základu daně; pan podnikatel zaměstná fiktivního důchodce, ten za pár kaček protestovat nebude, a dostane do nákladů při maximalizaci 120kKč ročně na jednoho.

Kdyby tohle byl můj stát, DPP by dávno neexistovalo. Ale třeba se to hochům, co spolu mluví, hodí… ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru