Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potvrzení o daních z brigád (DPP)

Ahoj, předem se omlouvám, ale absolutně se v tom nevyznám. Nedávno jsem dokočnil školu a vrhl jsem se do života, no a spadlo na mě najednou takových věcí, ve kterých se neorientuji, že jsem z toho nesvůj a rád bych měl vše vyřešené a v pořádku a rád bych žil bez strachu, že za pár let zjistím, že někde něco dlužím, přičemž to narostlo do nesplatitelných rozměrů.

Dotazů bude asi více, budu velmi vděčný, pokud se mi dostane srozumitelných (laických) odpovědí. Takže bych vás nejdříve seznámil se svojí situací.

V srpnu jsem dostudoval školu. Září, říjen jsem různě brigádničil (3 brigády na DPP současně - překrývali se), v listopadu jsem pak nastoupil na hlavní pracovní poměr až do 18.1. tohoto roku - momentálně jsem nezaměstnaný. Zjistil jsem, že se řeší daňová přiznání. V této práci se řešila samozřejmě také, ale termín na podepsání jakýchsi papírů už jsem nestihl.

Půjdu se hlásit na úřad práce. Teď ale vlastně nevím, jak mám řešit ony daně. Vyřeší je úřad práce (případně nový zaměstnavatel, kdybych nastoupil od 1. února) za mě, když jsem to nestilh u zaměstnavatele předchozího, nebo si snad budu muset podávat daňové přiznání sám?

A je třeba doložit následně úřadu práce/novému zaměstnavateli nějaké papíry i z oněch brigád, které jsem měl na podzim? Těmi papíry je myšleno "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti" ? Kdybych je nedoložil, co by se stalo? Zřejmě záleží i na výši příjmů z oněch brigád, že?

Ještě jednou se omlouvám, ale je toho příliš a opravdu jsem z toho všeho mírně zmatený. Budu nesmírně vděčný za vysvětlující odpovědi.
Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny