Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Práce na plný úvazek a statut studenta

Dobrý den,

jsem "bývalý" student vysoké školy (konec po prvním semestru) a chci se zeptat na několik otázek ohledně následujících několika měsíců.

Školu jsem vybral špatně, a chci se vrátit zpět ke svému oboru. Problém, který teď ale řeším, je práce na plný úvazek a statut studenta.

Pokud si ponechám statut studenta, budu odvádět stejné daně jako bez něj, nebo jako student nebudu platit sociální a zdravotní pojištění z přijmu?

Zajímá mě, jestli pro mě v práci na plný úvazek má statut studenta nějaké další výhody (mimo levnějšího MHD, které nepotřebuji a pár dalších slev plynoucích z ISICu)?

Když už jsem se dostal k tomu ISICu, má ISIC platnost pouze pokud je člověk student, nebo platí do data platnosti uvedeného na kartě, bez ohledu na to zda je člověk student nebo ne?

Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud budete mít práci na plný úvazek, pravděpodobně se vám nepodaří získat statut studenta v "denní… nový
Kachlík 31.12.2018 17:05
Kachlík
neni to otazka na kalouska? poslední
Babis 15.01.2019 19:41
Babis

Pokud budete mít práci na plný úvazek, pravděpodobně se vám nepodaří získat statut studenta v "denním studiu", což je dost podstatná věc jak pro účely daní, tak i dalších výhod (slevy v MHD, ISIC,…). Jde o to, že se buď připravujete na výkon povolání (denní studium), nebo jste již zaměstnanec (plný úvazek) - tohle, myslím, zkombinovat nejde (ale snad by měl jít částečný úvazek při denním studiu, ale to je spíš otázka na personalistu zaměstnavatele).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru