Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sociální a zdravotní pojištění

Dobrý den příliš se v tomto nevyznám a doufám že jsem zvolil správnou kategorii ale přejdu k mé otázce tento měsíc jsem složil závěrečné zkoušky a dostal výuční list a na pojištovně (byl jsem tam už něco předtím řešit tak mi to řekli tehdy) si ofotili můj výuční list a řekl jsem že od 28.6.2018 budu pracovat na dpp že jsem se takto dohodl se zaměstnavatelem a na uřad práce se chci přihlásit až 1.9.2018 mám do začátku září "status" studenta? Jde mi o to abych nepřišel v září na uřad práce kde bych měl penále (nebo nějaký jiný dluh) za neplacení pojištění.
Děkuji za váš čas za vaše odpovědi a omluvte mou gramatiku a diakritiku.
PS: hlavně mi jde o to že přes hlavní prázdniny chci mít brigádu a na začátku září nastoupit normálně do nějaké práce na smlouvu například hpp.

Předmět Autor Datum
Jako studentovi ti platí zdravko stát, pokud budeš mít od 1/9 jen DPP s výdělkem do 10.000 měsíčně,… nový
L-Core 29.06.2018 17:50
L-Core
Ok děkuji za odpověd. poslední
anonym1111 29.06.2018 18:50
anonym1111

Jako studentovi ti platí zdravko stát, pokud budeš mít od 1/9 jen DPP s výdělkem do 10.000 měsíčně, budeš se tam muset přihlásit a od září platit zdravko sám. Sociální není v tom případě povinné, ale ty měsíce se ti nebudou počítat do "odpracováno" pro účely důchodu. Dobrovolně platit socko nelze.

Pokud budeš mít na DPP výdělek vyšší než 10.000 měsíčně, socko a zdravko se z výdělku bude odvádět (obdobně jako z běžného pracovního poměru), postará se o to zaměstnavatel. V takové měsíce nebudeš muset sám "doplácet" zdravko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru