Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je bezpečné investovat do digitální měny?

Podle mě, nelze investovat bezpečně. Nebo aspoň tedy netuším, jak si "bezpečnou" investici představuješ. Já osobně jsem toho názoru, že každá investice má svoje riziko a je jedno, jeslti jsou to kryptoměny, akcie, nebo nějaké fondy. Vždy je tam nějaké riziko se kterým se musí počítat. Největší chyba co se investování do kryptoměn týče je, že se lidé na kryptoměny koukají jako na "super mega rychlý výdělek peněz" a očekávají, že z 10 000 Kč co investovali, budou mít za rok 500 000 Kč. Tak to ale bohužel nefunguje v 99% případech. Samozřejmě, pokud byste nakoupili nějaký noname coin a on vylítl o 3000% tak se to stát může, ale není to moc pravděpodobné.

Je potřeba se na kryptoměny koukat jako na dlouhodobou investici. Stejně tak jako se člověk kouká na spoření, nebo různé fondy. Jen si to porovnejte třeba s nějakým spořením. Kolik tam člověk dostane za rok 2% když bůh dá. A u kryptoměn očekává člověk 1000% zhodnocení pomalu za týden.

Sice se může zdát, že jde jen o "pohled na věc", ale mně to přijde důležité. Podle toho, jak na to člověk nahlíží, také pak vypadá investiční strategie. Další věc pak je uchovávání kryptoměn jako takových, což také souvisí s "bezpečnou investicí" spousta lidí si je nechává na burze/směnárně, nebo někde v šuplíku na papíře. Já osobně bych to však nedoporučoval, nejlepší je kryptoměny uschovávat v peněženkách, ideálně v těch hardwarových, jako je například český trezor, nebo ledger. Ty patří mezi nejbezpečnější na světě. Ano - opravdu.

Pokud se rozhodnete do kryptoměn investovat, měli byste k tomu taky tak přistupovat. A když už kryptoměny budete vlastnit, měli byste pracovat i na jejich bezpečí. To je vše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny