Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "tajná" taktika / praktika pokladníčok v potravinách zvaná "hamburgerový výdavok"

Já bych to spíš tipoval na klasické rozdělení na třetiny, třetina chce, třetina nechce a zbytku je to jedno. Ale pokud se chce ukázat, že o euro neni zájem, tak se ta laxní třetina připočítává k těm, co euro nechtějí.
Osobně si nemyslím, že by koruna měla nějakou exkluzivní hodnotu, abychom se bránili zavedení eura, jakožto měny značné části světa, ale hlavně velké části evropy. Ani ta tradice není kdovíjaká, naše měna bude příští rok slavit teprve třicítku.
Pochybuju, že by někdo nechával ležet na kase platné peníze jakékoliv měny, to hrozí možná u drobných centů, ale ty stejně nebudou. Ono zrušení padesátníků údajně mělo naší měnu přiblížit euru tím, že nejnižší nominál 1 Kč je zhruba 5 centů (nejnižší rozumná euromince), aby banka nemusela razit 1 a 2 centy. Jak to dopadlo se zavedením eura víme, ale aspoň jsme si od té doby zvykli na to, že subkorunové částky nemají smysl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny