Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem datový balíček s 50% částí na sociální sítě

Ahoj, u operátora kaktus datové balíčky mají tu vlastnost, že k nominálnímu množství dat je navíc 50% ještě, které jsou vyhrazeny na sociální sítě. (tedy balíček 1GB za 150 Kč má ještě 500 GB na socky)

Mě to zajímá spíš obchodní bilance a vztahu operátora? Je možné, že virtuální operátor (nebo jeho "reálný"-t-mobile) má nějaká data (resp. traffic do nějakých uzlů, peering, v tom se nevyznám) levnější, nebo snad dokonce zdarma?
Nebo prostě to bere jako, že to je 1500 MB dat a nějak má spočteno/odhadnuto, že traffic v těchto sítí tvoří určitou marginální část...
Z hlediska zákazníka (což mě nezajímá, každý to vnímá jinak) to může mít tyhle roviny:
1GB dat + něco co nevyužiji , co mě nezajímá
1GB dat + bonus navíc, uvidím, jak se to reálně projeví
1.5GB dat, z nich třetina je vázaná na něco

Předmět Autor Datum
Původně měl Kaktus některý sociální sítě (fb určitě, možná další) naprosto zdarma a nepočítaly se da… poslední
Pavel- 21.05.2018 11:02
Pavel-

Původně měl Kaktus některý sociální sítě (fb určitě, možná další) naprosto zdarma a nepočítaly se data, prostě neomezeně. A deklaroval to "navždy". Pak do toho hodila vidle nějaká směrnice EU - nelze preferovat určitý provoz (nebo něco na ten způsob). Tak se k tomu Kaktus postavil tak, že se za tyhle data se vlastně (jakoby) platí v rámci toho balíčku; pro zákazníka se to ale tváří, že kupuje normální data a k tomu má data na soc. sítě zdarma.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru