Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OT: další EET debaty v parlamentu

Ja som 3 mesacny platca dph, takze pri dph sa odovzdava vykaz kazde 3 mesiace, ale viem, ze akonahle ide nieco mimo SK robi sa vykaz kazdy mesiac a to dokonca aj u neplatcov dph. Pamatam si to preto, ze ked som zabudol "priznat" jednu zahranicnu fakturu a doniesol lju uctovnikovi na druhy mesiac strasne ma zdrbal, ze nam nebude sediet KV a ze bude pokuta a robil nejaky opravny.
Inak u nas bola zavedena perlicka, ked nam skrachoval Doprastav a zrazu sa zistilo, ze prenho robili 1000 malych firiem a zivnostnikov a zistilo sa, ze ti chudaci nedostali zaplatene, ale dph museli odviest statu a tak nas preceda rychlo vymyslel, ze pri stavebnych pracach sa bude dph odvadzat az po zaplateni faktury, co spravilo system pomerne komplikovanym. Neviem v akom stave je to doteraz.
Nicmenej neviem preco system s dph (vratky aj platenie) nie je postaveny na vzajomnom parovani, cize k realnemu odvedeniu/uplatneniu dane by doslo az vtedy, keby oba subjekty boli v systeme a platba by prebehla...cize by sa tym defacto zrusili danove podvody s dphackou a naopak by sa nestalo, ze vystavim fakturu, nedostanem zaplatene a este z toho musim odviest dph.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny