Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OT: další EET debaty v parlamentu

o dost hustější gameska, kde je na rozdíl od EET vidět kdo s kým a za kolik obchoduje.

To je pravda. Na druhé straně, tyhle informace ani náhodou nemají na FÚ. Ty se scházejí v CML/bunkru v Pardubicích, kde pár desítek lidí s prověrkou dohlíží na automatické párování vstupů a výstupů. Pokud se něco nesejde a má to nějaké znaky (podrobnosti netuším), vygeneruje se informace pro příslušné FÚ obou subjektů a ti pak dostanou žádost o vysvětlivku (někdo se může překlepnout, někdo zapomene fakturu uvést.. už jsem několik takových případů řešil), jak to tedy je. Chybující vyhotoví následné KH (případně dodatečné přiznání k DPH) a je to vyřízeno.

Moc nevěřím, že by bylo možné, aby tam naběhl Babiš, ministryně, Janeček či kdo a nechali si vyjet nějaké výstupy, které by se jim tak nějak podnikatelsky hodily. Takže ano, ta spárovaná data existují, ale nejsou asi reálně komukoliv mimo CML přístupná.

----
Představ si ten řev, až některým podnikatelům dojde, že se KH dá kontrolovat "z té druhé strany", třeba dva roky zpátky :-* Raději ani nebudu rozepisovat podrobnosti, páč by někomu mohla prasknout cévka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny