Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OT: další EET debaty v parlamentu

No budiž.

Nebudu slovíčkařit a změním tedy (řečnickou zkratku) "všichni" na "skoro všichni" nebo "velká část lidí" nebo "významné procento kupujících". Spokojen?

Já těch vesnických maloobchůdků účtoval snad 15, v několika obcích. Krám zavřeli úplně všichni, všech 100% podnikatelů (odliv zákazníků, pokles tržeb), dávno předtím, než se o EET začalo mluvit (kromě toho jednoho případu, který jsem již uváděl). Zavírání započalo s růstem počtu super-hyper; ve dvou blízkých okresních městech (10 a 17 km) s výborným dopravním spojením je jich víc jak 10.

Ještě před nástupem super-hyper spousta lidí (kdo měl nějaké IČO) jezdila nakupovat do velkoobchodů (Makro, případně lokální velkoobchody) - ale fakticky ne jako podnikatelé, ale výhradně pro svou osobní potřebu. Tam jezdili nakupovat i ti majitelé malých obchůdků; když tam takový jel a potkal tam několik spoluobčanů, jistě mu to na chuti podnikat nepřidalo (bylo mu jasné, že takoví k němu nakupovat nepůjdou - ba co víc, že rozhlásí, "jak moc na svých zákaznících vydělává"). My měli takový velkoobchod přímo na cestě do města, kam jsme minimálně jednou týdně museli, takže jsme vždy podle seznamu nakoupili pro celou rodinu. A v místních odchodech pak už všichni kupovali maximálně ty rohlíky a chleba.. Pro úplnost se sluší dodat, že i ten velkoobchod už zkrachoval, protože nevydržel konkurenci běžných super-hyper, kde je ve slevách všechno ještě levnější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny