Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OT: další EET debaty v parlamentu

Tady se bohužel musím předřečníka zastat. Nejde o to kdo zavedl korunové dlouhopisy, ale s jakým cílem a jak měly být použity. Je to stejné, jako když ti finančák kontroluje to, zda tvé náklady lze považovat za daňově uznatelné - a jistě budeš souhlasit, že to není tak jednoduché prosadit jakýkoli nákup do nákladů.

U Babiše se korunové dluhopisy (dále K.D.) použily v jiném režimu, než byly zamýšleny - ne s cílem získat finance pro provoz společnosti, ale právě opačně, ze společnosti ty peníze dostat bez zdanění ven. A jestliže má finanční správa stejný metr na všechny (malé i velké), nemůže nechat být tak flagrantní případ, ve kterém bylo jasně vidět, že Babiš neměl na K.D. volné prostředky, neměl důvod svou firmu financovat (byla v zisku), a tudíž šlo PROKAZATELNĚ o zcela fiktivní operaci.

Kalousek není můj oblíbenec, ale jeho K.D. smysl mají - jen ale ne pro miliardáře, kteří hledají cestu, jak neplatit daně.

P.S.: pro ostatní (u tebe jsem si jist, že víš, k čemu původně K.D. sloužily): https://www.kurzy.cz/zpravy/425511-korunove-dluhopisy--co-to-je/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny