Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno RePůjčka a investování na Zonky.cz, kontokorent u mé banky?

Zdravím, rád bych se Vás zeptal na pár věcí, .. snažím se googlovat, ale třeba tu najdu někoho, kdo má přímé zkušenosti..

1.) U Equa bank mám momentálně po konsolidaci úvěr 49.000,- s tím, že po 24 měsících jim zaplatím 64.000,- což se mi nezdá moc fajn. Našel jsem možnost zřejmě lepší nabídky na Zonky.cz - máte s nima někdo zkušenosti?

2.) U Zonky ještě zůstanu.. nabízí možnost i investovat dle svého uvážení. Zhodnocení bývá od 3% i do 10%, což není tak špatné. S tím, že bych investoval spíše nižší částky (5-10 tisíc), které mohu dát mimo. Opět.. máte s tím někdo zkušenosti? :) Je v tom nějaký háček (krom šance, že žadatel přestane splácet).

3.) Equa bank mi nabídla zřízení Kontokorentu.. Vím co to je, ale mě zajímá následujicí.. jsem ještě relativně mladý (25 let), ale v budoucnu bych rád získal hypotéku a začal žít ve svém vlastním. Bere se byť jen existence kontokorentu při případné žádosti o hypotéku jako mínus?

Děkuji za případné odpovědi.. Kdyby někdo chtěl vědět víc, rád doplním ;)

Předmět Autor Datum
Se Zonky mám zkušenost z pozice investora. Kromě rizika nesplácení je ještě potřeba počítač s nízkou…
Wikan 12.02.2018 16:15
Wikan
Děkuji za informace. Zatím po případné možnosti investovat jen pokukuji.. Avšak vyplnil jsem žádost…
Eessencia 12.02.2018 19:17
Eessencia
ad.3) Existence kontokorentu při žádosti o hypotéku nevadí. Pokud však jsi velmi často (nebo dokonce…
Prasak 12.02.2018 21:05
Prasak
1.) ReFinancování od Zonky jsem získal s polovičním úrokem a RPSN, platím méně, přeplatím méně, .. v…
Eessencia 16.02.2018 10:38
Eessencia
3) Doplatit a zrušit kontokorent, potom teprve žádat o hypotéku… poslední
ivzez 23.02.2018 00:19
ivzez

Se Zonky mám zkušenost z pozice investora. Kromě rizika nesplácení je ještě potřeba počítač s nízkou likviditou vložených prostředků. Existuje tam sice sekundární trh investic, ale na něm je možné prodávat pouze zcela bezproblémové půjčky. Stačí aby půjčka byla jedinkrát jeden den v prodlení a už je na ST neprodejná. Co se stane, když termín splátky připadne na víkend, je tak doufám jasné.

Děkuji za informace. Zatím po případné možnosti investovat jen pokukuji.. Avšak vyplnil jsem žádost o refinancování té Equa bank půjčky a uvidím, jestli mi Zonky nabídne lepší podmínky, než má banka. Snad ano, ušetřené peníze bych rád využil a spořil si na osamostatnění.

1.) ReFinancování od Zonky jsem získal s polovičním úrokem a RPSN, platím méně, přeplatím méně, .. vše už zařízeno a dokončeno :)
2.) Prozatím řešit nebudu, možná třeba někdy v budoucnu.
3.) Existence kontokorentu je dle mé banky rizikem, a to tím, že ho v průběhu splácení mohu začít čerpat.

Jinak samozřejmě děkuji všem:))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru