Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spoření

Je potřeba se zajímat i o poplatky. Platí se za založení smlouvy (podle cílové částky+možná nějaký základ) i roční poplatek za správu. Měli jsme to kdysi a státní podpora činila 299 korun ovšem poplatek byl 300 takže banka slamník by dala lepší výsledky.

Ty kalkulačky už možná poplatek započítávají, ale reklamy určitě ne. Je potřeba se o to zajímat. Jakékoliv moje pokusy zjistit podrobnosti mě dovedli právě k tomu, že při započítání poplatků nula od nuly pojde (naposledy mi třeba nabízela nějaký takový produkt paní na poště, ona samozřejmě podrobnosti nevěděla, ale vzal jsem si prospekt a prověřil jsem si to).

Jinak účty mají momentálně mizerné úroky. Když jsem zakládal účet ve spořitelně, mohl jsem si připlatit 169 korun měsíčně za nadstandardní úročení 3% maximálně z 50 tisíc. (V tu dobu byl ještě i úrok na běžném účtu dost vysoký.) Protože umím počítat, tak jsem s díky odmítnul (pani u přepážky si to musela přepočítat na kalkulačce, protože mé námitce "to se přece nevyplatí" nevěřila). Abych nekřivdil v tom paušálu bylo ještě něco "zadarmo", ale to bych nevyužil. Tak jestli má spořitelna takové nabídky, tak nevim nevim.

Před lety jsem migroval k fio. Asi nebudu v žádných statistikách, protože jsem si založil tam účet, nějakou dobu jsem měl oba, pak jsem přesměroval na něj výplatu a po nějaké době jsem účet u spořitelny normálně zrušil (šlo to hladčeji, než jsem čekal). Ale fio na spoření moc doporučit nemůžu. Jsou v pohodě, ale ten jejich úrok 0.15% pokud se nepletu, to už ani nesnese název spořicí účet. Na běžném je pro jistotu nula, ale nulové poplatky tuhle maličkost vyvažují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny