Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Účet se dostal do minusu

Mam problém. Nějak jsem nestihl pohlídají účet, banka neodecetla včas zaplacené platby a platil jsem dal. Dnes koukám ze mam účet v minusu 9 tisíc. Pod tím jen informace povoleny debet k čerpání Nemám s tím vůbec zkušenosti. Mam novou banku a dříve se to nestalo. Konkrétně raiffku a běžný účet. Zitra mi přijdou peníze. Vyrovná se to tím nebo mi neco banka vezme? Vůbec nevím Dekuji.

Předmět Autor Datum
To jste opravdu uzavřel smlouvu s bankou a netušíte, co jste si domluvili? https://www.rb.cz/osobni/… nový
karel 24.09.2017 11:17
karel
Česká spořitelna si naúčtuje smluvní pokutu 500 Kč a nějaký debetní úrok (ten udělá pár korun), bez… poslední
ml1 29.09.2017 11:21
ml1

Česká spořitelna si naúčtuje smluvní pokutu 500 Kč a nějaký debetní úrok (ten udělá pár korun), bez ohledu na to, jestli je ten mínus několik tisíc nebo jen 12.50Kč a pošle vám výhružný dopis, přestože vědi, že se to do pár dnů vyrovná. Ale ostatně je to banka, která ten příkaz akceptovala (nebo v našem případě vydala peníze, které na účtu nebyly ... zaměstnanci čs mají tu zvláštní vlastnost, že neumí počítat), takže by při troše snahy se dalo leccos vyjednat, nebo jim aspoň kvalifikovaně vynadat. V případě těch mínus 12.50 to vzniklo odečtením poplatků, ty se podle smlouvy odečítají i v případě, že by měl jít účet do mínusu, tam je to jiná situace.
Když jsem si zřizoval účet u Fio, jeden z dotazů směřoval právě na toto. Prý mě to pod minimální zůstatek nepustí (několikrát jsem ověřil, že to neni pravda a že malé částky kartou můžu platit bez ohledu na zůstatek (něco jako "příliš málo, aby to tam nebylo")). Důležitější bylo, že jsem si při tom pohovoru ověřil to, co mi vyplývalo ze všeho, co jsem pročetl, že kromě úroku 0.5% denně nejsou žádné pokuty, pokud prý nepřečerpám moc (což by nemělo jít a kvůli 12.50 by mě nehonili a 0.5% z toho je taky jako nic) a vyrovnám to do měsíce, ale vyzkoušené to nemám, zůstatek jsem vždy vyrovnal dřív, než se platba kartou do banky dostala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru