Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GDPR a účto/mzdy

Když si to celounijní nařízení přečteš, ty povinnosti, které musí osoby, nakládající s osobními údaji, splnit, on tě ten klid hnedka přejde ]:)

S přihlédnutím k povaze, rozsahu, kontextu a účelům zpracování i k různě pravděpodobným a různě závažným rizikům pro práva a svobody fyzických osob zavede správce*) vhodná technická a organizační opatření, aby zajistil a byl schopen doložit, že zpracování je prováděno v souladu s tímto nařízením. Tato opatření musí být podle potřeby revidována a aktualizována.

Vezmi si třeba, že ti někdo/účetní dělá mzdy. Ten (je "zpracovatel") musí postupovat podle článku 28. Té nesmyslné byrokracie je tam málo? Copak to dodnes nefungovalo?

Svou činnost při ochraně osobních dat musíš také dokumentovat, vést záznamy. Článek 30. A používat k tomu náležité prostředky. Článek 32. Příjemné počtení - a dej to svému účetnímu, bude mít určitě radost :-)

-------
*) každý kdo zpracovává osobní údaje, tedy i ten nejmenší živnostníček, pokud fakturuje fyzickým osobám či má byť jednoho zaměstnance

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny