Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sporožirový účet bez poplatku za vedení účtu.

Dnes jsem byl v České (?) spořitelně zkontrolovat si, na co všechno mám trvalý příkaz. Úřednice mi něco vypsala, něco prý nemůže a poslala mne do pojišťovny. A ochotně mi nabídla, že mi založí nový účet kde nebudu muset platit poplatky za vedení účtu. Ptal jsem se, co se ještě změní, že zadarmo ani kuře nehrabe, prý jinak vůbec nic.
Moc se mi nezdá, že by mi banka nabízela nějakou výhodu a ni za to nechtěla.

Můžete mi poradit, jestli mám na to přistoupit? Nebude to nakonec výhodné pro spořitelnu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U spořitelny bych tomu taky moc nevěřil a raději si to důkladně přečetl (poslední verze účtu zdarma… poslední
ml1 18.10.2017 17:04
ml1

U spořitelny bych tomu taky moc nevěřil a raději si to důkladně přečetl (poslední verze účtu zdarma nebyla příliš výhodná, protože se rušil jen poplatek za vedení účtu a ostatní v lepším případě zůstávalo, navíc se vyžadovalo splnění nějakých podmínek). Jinak účty zdarma poskytují různé banky, které projevují různou kreativitu ve vymýšlení podmínek (nějaký obrat, platby kartou, životní pojištění, investice, ....). Snad zatím jen fio nemá žádné požadavky.

Není pravda, že by banka neměla kde vydělat. Ostatně může nakládat s vklady což by ji normálně mělo stačit. Ale budiž, léta se tváří, jako že nic nevydělává a má jen s tím náklady, o to spíš je divnější, když něco takového nabízí. Být vámi, seznámím se se všemi podmínkami, oni totiž jsou školeni, aby prodali a za tím účelem vás přesvědčí, že řekli i to, co neřekli. Ostatně pamatuju jak mi nabízeli výběry z bankomatů zadarmo, pokud si připlatim 40 korun (tedy budu platit 69 namísto 29) což je výhodné, protože výběr na přepážce stojí 65 korun (neřekli že výběr z bankomatu stojí 5 korun (musel bych teda vybrat víc jak 8x v měsíci aby se to vyplatilo) i když v těch 29 jsem měl kartu zadarmo). Tak u mě nepochodili, ale všichni z okolí co znám jim na to skočili a platí si za 40 korun výběry z jejich bankomatů (jo kdyby to byly všechny bankomaty, je to hned něco jiného), aniž by jim došlo, že se jim to nemůže vyplatit, protože 8 výběrů za měsíc nikdo neudělá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru