Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Slovensky zivnostnik v DE

Zdravim , ako elektrikar so slovenskou zivnostou mozem pracovat pre nemecku firmu , otazka znie su tam nejake obmedzenia kolko takto mozem odrobit atd aby som nemusel nic odvadzat do DE ? Dakujem

Předmět Autor Datum
Nie su tam ziadne obmedzenia, ale ak nechces po prvom roku vykrvacat na odvodoch prejdi na sro.
fleg 13.07.2017 19:35
fleg
Nejaké tam sú , nemozem napr suvisle 7-8 mesiacov robit pre nemecku firmu na slovensku zivnost co ma… nový
michal169 13.07.2017 19:48
michal169
Myslel som, ze riesis obmedzenia na nasej strane...na DE strane netusim a to ti tu asi malokto porad… poslední
fleg 23.07.2017 10:27
fleg

Myslel som, ze riesis obmedzenia na nasej strane...na DE strane netusim a to ti tu asi malokto poradi.
Vyhoda sro je jasna, nezvysuju sa ti odvody do nebezpecnych vysiek, a preto ma kazdy pravnik, uctovnik, ale aj majsterko, co robi manualnu pracu a neodrbava na daniach spravenu sro. U sro si korigujes vysku odvodov mzdou, ktoru si vyplacas. V krajnom pripade si nevyplacas nic a riesis to dividendami na konci roku (19% dan).
Nevyhoda je komplikovanejsie a drahsie uctovnictvo (podvojne), ktore si malokto robi sam, takze si to nechavas robit uctovnikovi.
Zo zaciatku to nemusis hrotit a zostan kludne na zivnosti. Prvy kalendarny rok (ak to plati) su odvody (socialne) dobrovolne, zdravotne budes platit minimalne. Dalsi rok mas pol roka pokoj a az od jula zacnes platit odvody na zaklade podaneho danoveho priznania.
Jemna vyhoda vysokych odvodov je potencionalne vyssi dochodok, ale to by som uz radsej siel robit ne DE zivnost, ked uz platit odvody tak radsej tam a ten dochodok bude este lepsi.
Na druhej strane ak pojdes do dochodku za 30-40 rokov na nejake vyplacanie dochdoku by som sa nespoliahal, sucasny dochodkovy system sa skor ci neskor bude musiet zasadne zmenit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru