Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podnikanie v rodinnej firme.

Pekný deň prajem.

Chcem sa vás spýtať na pár vecí ohľadom podnikania v rodinnej firme. Môj otec vedie firmu pre elektroinštalačné práce. Momentálne som začal pracovať na voľnej nohe ako grafický dizajnér a na začiatky si nemôžem dovoliť vytvoriť s. r. o. firmu. Chcem sa vás teda opýtať že keby sa "napojím na rodinnú firmu" či by to bolo možné.
Moja otázka na vás je, že ako by som mal postupovať aby som mohol podnikať v rodinnej firme? Aké sú poplatky sa zapísanie nového predmetu podnikania a kde si tento predmet podnikania môžem zaregistrovať? Ako je to s vystavovaním faktúr? Musím používať obchodné meno danej firmy alebo môžem použiť svoj fiktívny názov ?

Pokiaľ by vás niečo napadlo mimo mojich otázok ohľadom tejto témy budem rád.

Vopred ďakujem za vaše rady.

Předmět Autor Datum
Co si predstavujes pod pojmom podnikanie? Na podnikanie predsa nepotrebujes hned sro, skoro kazdy za… poslední
fleg 09.07.2017 10:31
fleg

Co si predstavujes pod pojmom podnikanie?
Na podnikanie predsa nepotrebujes hned sro, skoro kazdy zacina najprv so zivnostou, az neskor, ked mu stupnu odvody prechadza na sro. Sro je "povinne" az ked budes uspesny.
Poplatky za zalozenie
Podnikat vo firme otca nemozes, mozes prenho pracovat na plny, ci ciastocny uvazok, alebo mozete mat uzavretu dohodu o pracovnej cinnosti, zmluvu o diele a pod. Voci zakaznikovi vystupuje vzdy otec, ty si len "subdodavatel", takze fakturuje otec, nazov firmy je otcov...atd.
Nevidim dovod "podnikat" pod otcovou firmou, takze idealne riesenie je zalozenie zivnosti.
Daj do Googla ako zalozit zivnost, alebo potrebne veci na zalozenie zivnosti, pripadne zajdi na najblizsi zivnostensky urad, tam ti poradia. Naklady na zalozenie zivnosti by mali byt radovo v desiatkach eur.
Fu tak ako citam zivnost sa da zalozit vraj aj online (www.slovensko.sk), takze je to vyrazne lahsie ako kedysi ked som zacinal ja;o).
Pozri https://www.podnikajte.sk/start-podnikania/c/3020/ category/zivnost/article/ako-zalozit-zivnost-2017. xhtml

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru