Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Platenie DPH pr dovozu

Ahojte. Mám otázku. Keď nakupujem tovar z nečlenských štátov EU tak sa platí 20% dph (+ clo ale to sa môjho prípadu netýka) čiže
ak nakúpim za 10€ (2€ DPH dávam pri vstupe colnici) následne predávam tovar za 20€ s dph (16,67€ bez dph) tak odvádzam štátu vlastne 2+3,33= 5,33dph alebo sa do mínusuje a keď som pri vstupe zaplatil 2€ tak už doplatím len 1,33€ (som platca dph).
Neviem, či sa to dá pochopiť zrozumiteľne, len som chcel vedieť, či sa teda platí dph 2x alebo len raz . Ďakujem za odpoveď
Změna předmětu, původně: Suffokate (touchwood)

Předmět Autor Datum
http://europa.eu/youreurope/business/vat-customs/c ross-border/index_cs.htm Země mimo EU Prodej Pr… poslední
touchwood 10.03.2017 09:01
touchwood

http://europa.eu/youreurope/business/vat-customs/c ross-border/index_cs.htm

Země mimo EU
Prodej

Prodáváte-li zboží zákazníkům ze zemí mimo EU, DPH jim neúčtujete, nicméně i přesto si můžete odečíst DPH, kterou jste sami zaplatili u výdajů souvisejících sdaným prodejem (nákup zboží/služeb přímo za účelem realizace daného prodeje do zahraničí).

Nákup

Kupujete-li zboží za obchodními účely u dodavatele sídlícího mimo EU, musíte obecně DPH zaplatit při dovozu (tuto částku si můžete odečíst v následujícím daňovém přiznání k DPH, pokud máte zdanitelná plnění).

edit: prostě to funguje úplně stejně jako u vnitrozemských plateb. DPH na vstupu zaplatíš a následně ji odečteš proti svému plnění na výstupu. To je přece princip DPH (platíš daň jen z rozdílu ceny na vstupu a výstupu) a docela mě udivuje, že se na to jako plátce ptáš?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru