Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Předčasné ukončení nájmu a ukončení odběrů energií...?

Pokud předčasně ukončím nájem (mám smlouvu s majitelem třeba na rok a končím za 3 měsíce+3měsíce výpovědní lhůta (tedy 6 měsíců nájmu jen), jak je to s ukončením odběru energií obecně (především plyn, voda, elektřina)... Pokud jsou tyto energie psány na mě, mohu tyto smlouvy taky "ze dne" na den ukončit nebo jsou tam STANDARDNE taky nějaké výpovědní lhůty (jak dlouhé případně).
Díky moc za zkušenosti

Předmět Autor Datum
To záleží na tom, co je napsané ve smlouvě. Zejména jestli jsou na dobu určitou či neurčitou. nový
Wikan 30.01.2017 20:05
Wikan
pokut ti máš smlouvu na dva roky a ti to přerušíš hned po roce tak tě čeká pokuta a to muže bit něko… nový
titanic1912 02.02.2017 18:41
titanic1912
Tolik ran může dost zabolet... nový
Jirka K 02.02.2017 19:07
Jirka K
Podľa svojho uváženia zrušíš písomne alebo osobne zmluvu s dodávateľom energií a vodného. Kedykoľvek… nový
Nuda 03.02.2017 09:00
Nuda
A nemas ty ako prenajimatel potom problem? Lebo znamy mal takto v rodinnom dome prihlaseny plyn na p… poslední
palos2 06.02.2017 15:58
palos2

Podľa svojho uváženia zrušíš písomne alebo osobne zmluvu s dodávateľom energií a vodného. Kedykoľvek sa rozhodneš, tak výpoveď platí, žiadne sankcie ti od nikoho nehrozia.

Prenajímateľ je mimo obliga nech má v zmluve popísané aj fantasmagórie, či rozprávky Dobšinského, neplatia.

Otázne je, či by bolo možné za strany zlomyseľného prenajímateľa nielen zrušiť ním uzatvorené zmluvy s energiami, ale aj dať technikovi odmontovať komplet merače. To by mal prenajímateľ sakra oštaru so zavedením, montážou a hlavne tučnou platbou za nové pripojenie.

----
Napríklad v U.S.A. je zodpovedný za odber výhradne majiteľ nehnuteľnosti, nájomca nemá možnosť uzatvoriť zmluvný vzťah s dodávateľom. Koľko spotrebuje zostáva na triku prenajímateľovi. Lenže zase tie nízke ceny oproti tunajšej mafiánskej, boľševickej zberbe, sú na inej úrovni než tu, v krajinách eštébácko-babišových zázrakov. Je to v U.S.A. takto ošetrené kvôli migrácii hlavne čiernych opíc, machov z Mechika, neplatičov a inej lúzy. Energetici by ich márne hľadali na základe Občianskeho preukazu a zmluvy, pche-che.

So mnou tiež chcela istá suka nedohonená takto vydrbať, najprv sa pelešila 20 rokov bez povolenia v U.S.A., zbierala "vedomosti", tj. fajčila ako elegantná madam čuráky, rad radom rozťahovala haxne po Amerike, parazitovala na amíkoch do doby než ju nevyhostili (parchantov je odobrali) pričom si myslela, že ak mi na Slovensku spraví účet na elektrike vo výške 80-tis. SKK v prenajatej nehnuteľnosti, lebo nebude platiť, mám ako majiteľ problém. Lenže sklapla, Enel postúpil vec fízlom lebo bola zmluvne prihlásená k odberu, tí ju obratom našli a cvakala energetikom ak nechcela skončiť v base. "Krasavice inteligentní", len z počutia viem, že sa doobeda cca štyri hodiny močila vo vani, dopúšťala si obložená pri sviečkach teplú vodičku aby rozpustila zaschnuté semeno, potom si žltú slamu na palici dlhú až po riť fénovala, el.kúrenie nastavené v zime na 26°C. Bolo heja ďunďa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru