Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak realitní kancelář vyfakturuje provizi za zprostředkování pronájmu bytu?

Dejme tomu, že bude podepsána rezervační smlouva na pronájem bytu a v hotovosti složena rezervační záloha. Musí zástupce realitní kanceláře vystavit příjmový pokladní doklad, nebo stačí jen napsat hrazeno v hotovosti jako u faktury? Fakturu pak, po proměnění rezervace za provizi podle podmínek smlouvy, stačí jen zaslat nepodepsanou a bez razítka (?) emailem nebo poštou spotřebiteli? Pokud spotřebitel bude osvč a bude si chtít provizi dát do nákladů, stačí pak když si jí jen vytiskne?

Předmět Autor Datum
Už je to asi tak nějak jasný. Do rezervace se dá zaplaceno hotově, po uskutečnění obchodu se vystaví… poslední
UživatelM 28.12.2016 21:46
UživatelM

Už je to asi tak nějak jasný. Do rezervace se dá zaplaceno hotově, po uskutečnění obchodu se vystaví faktura a zašle se třeba na mail nebo si pro ní ten člověk přijde. Faktura, zaslaná emailem místo pošty, kterou si ten člověk jen vytiskne a účetně zpracuje nemusí být orazítkovaná ani podepsaná.

Ty příjmový pokladní doklady jsou opravdu nepotřebné. Vypadají důležitě, tak mi to pořád tak nějak nedocházelo. Smysl mají už jen před lidmi jako jsem byl já. Mají smysl před lidmi, kteří ho po mně budou přísně vyžadovat a já jim ho pro klid duše vydám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru