Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Invalidní důchod

Dobrý den, nevím kam se obrátit. Jsem student třetího ročníku střední školy. Ročník opakuji protože jsem byl asi půl roku na psychiatrii s depresema a paranoidní schizofrenii... Myslíte si že bych mohl studovat a pobírat invalidní důchod? A myslíte si, že bych ho vůbec dostal? Ve škole mi to totiž vůbec nejde a bojim se, že skončim na ulici. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No když se může u inv. důchodu dělat (makat), tak by mělo určitě jít i studium. Jestli máš na něho n…
tojezdenek 10.12.2016 18:34
tojezdenek
Navštěvuji ambulantniho psychiatra. Ten ma veškere dokumenty. Taktéž by je měla mít i obvodní lékařk…
Patys255 11.12.2016 10:17
Patys255
Jednoznačně - veškeré papíry, týkající se tvého zdr. stavu by měl mít obvodák - at máš psycho problé… nový
tojezdenek 11.12.2016 15:56
tojezdenek
jj... zažadal jsem si o něj a poslali formulař obvodni lekařce... poslední
Patys255 23.12.2016 14:12
Patys255

No když se může u inv. důchodu dělat (makat), tak by mělo určitě jít i studium. Jestli máš na něho nárok posoudí LPK OSSZ - na základě podkladů lékaře - nejlépe specialisty. Kam se obbrátit? No nejdříve to probrat s obvodním lékařem, jestli to má smysl žádat. Jestli nemáš papíry specialisty ze kterých by se čerpalo, pak se nechytáš. 8-)

Jednoznačně - veškeré papíry, týkající se tvého zdr. stavu by měl mít obvodák - at máš psycho problémy, nebo urolog, či jiné. Po dohodě s obvodním si podáš žádost na OSSZ ve svém okresním městě, oni pošlou papíry vyžadované zákonem tomu obvodákovi a ten je vyplní na základě podkladů co má a vrátí OSSZ. A nakonec posudkář LPK OSSZ rozhodne o stupni postižení, kdy můžeš být zařazen do jednoho ze tří stupňů invalidity a podle toho budeš případně pobírat důchod. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru