Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kopírování OP u Fio

Pěkný večer,

snažím se přejít od mBank k bezpoplatkové bance, protože mě štve jejich současný požadavek zaplatit kartou aspoň 1500 Kč, jinak seberou 29 Kč poplatek za kartu. Mně prostě nevyhovuje platit kartou, důvodů mám víc.

Vyselektovala jsem si z nabídek Fio banku, ale ouha! Bez okopírování mé občanky mi účet odmítli založit. Já nechci, aby se někde válela kopie mého OP a neubráním se pocitu, že v dnešní době je dost vykuků, kteří ji mohou zneužít u společností, kterým se neekluje zne/využití kopie OP (i v bance pracují jenom lidi).

Jsem paranoidní nebo i někomu jinému je to tolik proti srsti?

Zde píší, že "Bankám stačí, když klienta identifikují":
Tak proč kruci na tom Fio trvá?

Potom jsem ještě zauvažovala o Equabank (kde jsem se na jedné pobočce setkala s tak agresívní snahou, abych účet u nich založila, že jsem prchla) a o Airbank (ta jejich reklama je v TV co chvíli a taky musí něco stát, navíc ten jejichˇ"šanon" u malého tarifu má být zdarma jen do konce příštího roku).

Je mi rady a pomoci :-)?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hezký večer, vím, že jsem téma založila kdysi já sama, mám už pro sebe vyřešeno (pro zvídavé - zvoli…
Joan 19.01.2017 23:11
Joan
Jak mas nahore prihlaseni (profil), mrkni jestli to tam nemas zaskrtnute v profilu. Kdyz tak zkus so…
RedMaX 20.01.2017 05:15
RedMaX
Často jsem navštěvoval různé podniky, kde po mě také chtěli kopii OP. Vždycky jsem je nechal to okop…
Lasoo 27.02.2017 14:47
Lasoo
Rozumny pristup, urcite dobry tip i pro ostatni. poslední
Redmarx N 28.02.2017 09:34
Redmarx N

Hezký večer,
vím, že jsem téma založila kdysi já sama, mám už pro sebe vyřešeno (pro zvídavé - zvolila jsem AirBank a způsob vkládání hotovosti přes vkladomat a luxusní přesouvání peněz mezi běžným a spořicím účtem si nemohu vynachválit), ale stále se nemohu zbavit posílání nových reakcí na mail potažmo na mobil. Tak mi to zase cinká o106 a já jsem přesvědčena, že odebírání reakcí mám podle obrázku VYPNUTÉ, nebo snad ne? Žlutá obálka tam byla, když jsem reakce odebírat chtěla. Bílá, když už nechci. Ale stejně stále chodí... :-|

[http://ekonomicka.poradna.net/file/view/40-reakce- png]

Jak mas nahore prihlaseni (profil), mrkni jestli to tam nemas zaskrtnute v profilu. Kdyz tak zkus soukromou zpravu na L-Coreho, kterej je tu admin, aby na to mrknul.

Jinak AirBank ma IB na jednicku. Kdysi jsem jim poslal nejake namety na zlepseni IB a odpovedeli, podekovali a neco z toho co jsem chtel zmenit i zapracovali, takze opravdu si je take nemohu vynachvalit.

Často jsem navštěvoval různé podniky, kde po mě také chtěli kopii OP. Vždycky jsem je nechal to okopírovat, ale VŽDY jsem tu kopii vyžádal a jednou čarou z rohu do rohu přeškrtl a k tomu dopsal, KOPIE, URČENO VÝHRADNĚ PRO SIEMENS BERLÍN apod. Kopie určena výhradně pro Fiobanku apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru