Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjčka / leasing na základě příjmu z krátkodobého pronájmu bytu.

Zdravím,

zajímalo by mne, zda si je možné vzít půjčku/leasing na auto na základě příjmu z krátkodobých pronájmů bytu.

Jsem student a pronajímám byt přes Airbnb - většinou krátkodobé pronájmy cizincům, zatím mám zasebou první měsíc pronájmu, vystřídali se tam 4 skupiny hostů a čistý zisk vychází okolo 14000 před zdaněním. Samozřejmě jde o měsíc mimo sezónu - například v prosinci vychází částka za pronájem při stejném počtu dní na 22 tisíc+.

Zajimalo by mne, zda je možné si vzít půjčku/leasing na auto pouze na základě tohoto příjmu, popřípadě jak postupovat aby mi tento příjem uznali jako dostatečný. Mám zájem o vozy s cenou okolo 100 tisíc s tím, že bych splácel okolo 5000 Kč měsíčně.

Předem děkuji za informace a odpovědi.

Předmět Autor Datum
To snad závisí na potenciálním věřiteli a ne na tom, co tady někdo napíše.
karel 16.10.2016 16:13
karel
tak to samozřejmě ale jednotlivé firmy které leasingy a uvěry poskytují mají různá kritéria pro posk…
davidek 16.10.2016 16:18
davidek
Obávám se, že nikdo odsud přes internet nezařídí, abys dostal půjčku. Budeš muset chodit a mluvit.… nový
karel 16.10.2016 16:22
karel
kdo mluví o nějakém zařizování? Zajímají mě pouze zkušenosti a informace - zda je při doložení tento… nový
davidek 16.10.2016 16:44
davidek
s pravděpodobností hraničící s jistotou se domnívám, že nikdo z přítomných osobní zkušenost s tímto… nový
jirka44 16.10.2016 17:57
jirka44
Opat ta ista chyba, ktoru tu vidim dennodenne. Ty chces nejake info, to info ti rada poskytne akakol… nový
fleg 16.10.2016 19:27
fleg
Auto do 100 tis.kč je staré a bude hodně drahý na leasing, prodraží to všechny pojistky s tím spojen… nový
TNT 19.10.2016 13:32
TNT
No asi bude záležet na té společnosti,jestli jsi pro ně jako osoba bez řádného pracovního poměru a s… nový
Karel04 19.10.2016 16:20
Karel04
nemam odpoved na otazku, ale na kvalitu auta: pokud auto za 5k/mesicne, tak bych se podival po oper… poslední
pl 19.10.2016 16:20
pl

tak to samozřejmě ale jednotlivé firmy které leasingy a uvěry poskytují mají různá kritéria pro poskytnutí a já se v tom nevyznám jelikož jsem je nikdy nevyužíval a na internetu jsem na toto konkrétní téma nic kloudného nenašel, proto se ptám jeslti s tím někdo nemá zkušenosti... od toho je poradna nebo ne?

kdo mluví o nějakém zařizování? Zajímají mě pouze zkušenosti a informace - zda je při doložení tento příjem akceptován při žádosti o půjčku a popřípadě rady pokud by to s tímto typem příjmu bylo z nějakého důvodu složitější.

Opat ta ista chyba, ktoru tu vidim dennodenne.
Ty chces nejake info, to info ti rada poskytne akakolvek leasingovka. Je to otazka jedneho, mozno 1min telefonatu.
Napriek tomu si si zvolil cestu anonymneho internetu a domnievas sa, ze tu najdes clovek s rovnakymi predpokladmi ako mas ty, ktory uz absolvoval rovnaky proces ako ty.
Vzhladom na povahu prijmu a jeho kratkodobost si dvolim tvrdit, ze na 99% ti ziadna leasingovka pozicku/leasing neposkytne. Mozno banka ak by si dosiahol dobry scoring v inych aspektch (dlhodoby ucet v banke, vysoky zostatok, pravidelne prijmy a pod).
Takze jedina cesta su nebankovky, ale z nebankovky si poziciavaju len blbci.

Auto do 100 tis.kč je staré a bude hodně drahý na leasing, prodraží to všechny pojistky s tím spojené náklady na provoz, je to pro leasingovku rizikové auto a pak záleží, jestli leasingovky nemají na věk auta limit. Pak podle tvé právní subjektivity, když máš byznys tak ho máš legalizovat než tě stát doběhne, se nabízí spotřebitelský či podnikatelský úvěr, není snazší si obejít banky ve svém okolí a zeptat se jaké máš vyhlídky.

No asi bude záležet na té společnosti,jestli jsi pro ně jako osoba bez řádného pracovního poměru a s doložitelným příjmem na účtu jen za jeden měsíc,dostatečně důvěryhodná osoba.Sliby,že peníze mít budeš,to asi neokecáš.I když oni leasingovou smlouvou celkem nic neriskují,když nezaplatíš nějakou splátku a porušíš podmínky,vyzvou Tě nejspíš k okamžitému doplacení celého zbytku a pak si auto vezmou zpět,bude to stále jejich majetek.Takže je to na Tobě,abys to vydržel splácet po celou dobu.A možná budou chtít nějakou akontaci hned.

nemam odpoved na otazku, ale na kvalitu auta:

pokud auto za 5k/mesicne, tak bych se podival po operativnim leasingu.. nabizi ho ruzne automobilky na ruzne modely.. ale poradne je otazka, jestli dostanes od leasingovky uver na takovy druh prijmu..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru