Předmět Autor Datum
V nějaké místní realitce. Na internetu. Google: "prodej zahrady Moje_Město". nový
L-Core 03.09.2016 20:10
L-Core
Realitka je určitě vhodná. Nejde jen o to vědět cenu. Ono je při prodeji nemovitosti potřeba sepsat… poslední
Nol 04.09.2016 20:33
Nol

Realitka je určitě vhodná.
Nejde jen o to vědět cenu. Ono je při prodeji nemovitosti potřeba sepsat správnou smlouvu a nahlásit to na katastr. Také nezapomenout zaplatit daň.

A teď k té ceně.
a) bys mohl zkusit někde na velké internetové realitce zkusit najít podobný pozemek a jeho cenu. Já znám sreality ale ono jich bude víc.
b) můžeš zkusit spočítat cenu podle bonity půdy, ale to nevypovídá nic o prodejních cenách. pokud chceš toto zjišťovat, zadej si do googlu výraz bonita půdy a koukej. Je tam třeba kalkulacka-bonity-pudy a spousta jiných odkazů.

Osobní zkušenost:
před pár lety jsem prodával takový pruh půdy - pole o velikosti necelý 1 ha. A protože to bylo kousek od silnice a sousedilo s jiným pozemkem kupujícího, dostal jsem o 50% víc než byla cena spočítaná podle bonity. Ale měl jsem namále. O pár pozemká dál nějaká stavba vysypala stavební suť s rozbitými kameninovými rourami. Okamžitě se tam ve dne v noci začali objevovat ekologové, a ti nakonec sehnali papír s nějakým nálezem azbestu. Majitelé tohoto pozemku pak nebyli schopni to prodat za aspoň trochu rozumnou cenu. Ani nevím, jak to pak dopadlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru