Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem devalvace meny

Tu nejde o to, co sa paci teba alebo mne, ale ako sa zachovaju trhy a na trhu podla vsetkeho panuje taka nalada, ze Trumpovi sa neveri a povazuju ho za nevyspytatelneho (po zvoleni by hned "skrotol" imho).
Staci si pozriet ako reaguje FOREX na vysledky prieskumov ked Trump dohana Clintovu a naopak.
Na USA je nasraty cely svet uz od cias II.svetovej vojny, ked sa stali velmocou. To je normalne, nevidim nic nove za poslednych 50 rokov.
Rusko je par rokov pre krachom, Putin uz pustil riadenu privatizaciu a Rusi nemaju prevadzkovy, nieto este investicny kapital. Vo vojne s ropou proste tahaju za kratsi koniec.
Cina je na tom relativne dobre, ale juan nikto moc akceptovat nechce, skusali nieco s rusakmi, teraz Polsko vydalo dlhopisy v juanoch ako experiment (za cca 300mil dolarov), ale na to aky potencial ma cinsky juan je to malo.
Problemom juanu je, ze je stale vyrazne podhodnoteny, a preto ho nikto nechce. Keby cinania pustili juan na trh a neregulovali jeho kurz okamzite b zosilnel, co by prispelo k predrazeniu cinskeho exportu a kedze cinska ekonomika sa uz teraz zadychava je toto cesta do pekiel.
Cina sa pokusa a kontrolovanu devalvaciu, podobnou cestou siel Island a dostal sa z toho, ale Cine to moc nejde zatial.
Dolar bude este par rokov stale vsemocnym platidlom, hlavne, ked euro ma problemy s eu spickami stale, takze ho nevie z tej veducej pozicie vytlacit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny