Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem devalvace meny

USA sa nenachadzaju v nicom tazivom...boli uz vo vacsich srackach. Navyse USA maju obrovsku vyhodu, ktoru nema ziaden stat na svete. Dolaru sa veri, berie ho kazdy, a preto hoci ich ekonomika nie je nic moc sa dolar stale drzi tam, kde je.
Dolar nedevalvuje.

zajima me ta druha moznost. co kdyz ma nekdo $1.000.000 v hodnote 24.000.000,- czk a pres noc devalvuje usd. pro jednoduchost pojdme uvazovat ze devalvuje o jedno desetinne misto. takze rano mam na uctu porad $1.000.000 ale uz v hodnote 2.400.000,- czk diky nove stanovenzm kurzum, ze?
Pokial ma ucet vedeny v dolaroch ma na ucte stale 1mil dolarov, ak to bude chciet zamenit za koruny dostane len 2.4mi CZk. Mimochodom prave z dovodov vykyvov kurzov maju mnohe CZ firmy aj euro ucty a obchoduju z nich, pretoze keby mali len CZ tratili by na kurzovych pohyboch. Banky sice poskytuju poistky voci kurzovym prepadom, ale su dost mastne. Toto je velka vyhoda SK firiem, ze tento rpoblem uz nemaju a ver tomu, ze kedysi na pohyboch meny tratili pomerne dost.
a ted pointa? jak je to v takovemto pripade, kdyz je ten $1.000.000 nikoli na beznem uctu, ale je investovany v nejake komodite. teoreticky uvazujme, ze cena dane komodity se pres noc nezmeni. ja ji prodam a mam na ucte svuj $1.000.000 ale zase v hodnote 2.400.000 czk. je to tak?
Ak mas peniaze v komofite je rozhodujuce za aku menu ju predavas, takze ak budes za CZk dostanes 2.4mil, ak za dolare tak 1mil dolarov.


Nejako nerozumim inak tvojim uvaham, to je uloha do skoly?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny