Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brigáda mezi střední a vysokou

Dobrý den,
od 1. září nebudu veden jako student (na vysokou chci jít až příští rok), ale budu mít brigádu na dohodu o pracovní činnosti s tím, že si určitě vydělám více jak 2500 kc měsíčně. Budu se muset i přesto hlásit na úřadu práce? Brigádu považuji pouze za přechodnou pozici, než si najdu nějakou lepší práci, když mám volný rok. Nerad bych něco zanedbal, s tím, že bych pak musel něco doplácet za zdravotní a sociální pojištění.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Evidence na ÚP je možná, pokud si nevyděláte měsíčně více jak 4950,- Kč (platí pro rok 2016). Automa…
okolokolemjdoucí 14.10.2016 19:52
okolokolemjdoucí
Třeba nebude muset. Řešil jsem stejný problém dva roky zpátky, ukončil jsem studium maturitou, nedos… poslední
Potkan007 15.10.2016 17:15
Potkan007

Evidence na ÚP je možná, pokud si nevyděláte měsíčně více jak 4950,- Kč (platí pro rok 2016). Automaticky to znamená, že nebudete mít podporu v nezaměstnanosti, ale zdravotní pojištění za Vás zaplatí stát (protože jste na ÚP a nemáte minimální mzdu). Nevýhodou je, že na ÚP budete muset cca 1x měsíc docházet.
Více např. na http://finexpert.e15.cz/kolik-si-muzete-privydelat -na-uradu-prace-v-roce-2016

Třeba nebude muset. Řešil jsem stejný problém dva roky zpátky, ukončil jsem studium maturitou, nedostal jsem se na vysněnou vysokou, tak jsem šel na druhou možnost, kam mě přijali, ale nebylo to ono, tak jsem ukončil studium a čekal do dalšího roku na přijímačky. Přišel jsem se registrovat na ÚP, paní se mě hned ptala, jestli mám v plánu pokračovat ve škole a je to jen přechodné období, nebo jsem studium ukončil a dál studovat nehodlám. Nakonec jsme se slušně dohodli, že papír o výdělku od zaměstnavatele z brigády jí budu posílat měsíčně emailem a návštěvy nejsou nutné. První a poslední jsem měl naplánovanou na den, kdy jsem z evidence odcházel, přijali mě na vysokou. Takže je to o lidech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru