Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjčka na nové auto. Jak to nejlíp udělat?

Ahoj všichni, potřeboval bych od vás radu. Přítelkyně bourala auto (totálka) a potřeboval bych pro ní pořídit jiné ale moje finanční sitauce mi to momentálně nedovolí, dluhy nemám ale nedám dohromady tolik peněz. Přemýšlím o půjčce 50-80 tisíc (pokud to vůbec dělat.). Od koho si půjčit, nebo spíš od které banky aby se to moc neprodražilo, splácel bych kolem 5.000 měsíčně, možná více. V tomhle vůbec nemam zkušenost, poradí mi někdo jak postupovat prosím? Nejlíp abych nemusel dokládat nějáký papíry o výší příjmu apod. v práci mi volna moc nedají a musím jím šetřit tak abych nemusel nic moc vyřizovat. Děkuji mockrát a přeji krásný den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Preferoval bych půjčku v rodině, ale záleží to na v prvé řadě na jejich solventnosti a vašich vztazí…
L-Core 12.08.2016 07:13
L-Core
Zrovna jsem taky zlikvidoval auto. Vrátilo mi to, zrovna před dvěma měsíci jsem se rozhodl, že si za…
Bargoner 12.08.2016 21:20
Bargoner
Zaplatíš vše, ještě ti zbude 15 000 a považuješ to za malý příjem? Spousta lidí nemá ani těch 15 000…
Wikan 13.08.2016 09:49
Wikan
Jak jsem říkal mám ale malé výdaje: Na bydlení dávám 2000kč/měs(bydlím jen 2dny v týdnu zbytek jsem…
Bargoner 13.08.2016 10:13
Bargoner
Asi máš dost zkreslené představy o mzdách ostatních lidí. Současná průměrná čistá mzda je cca 20300,…
Wikan 13.08.2016 10:24
Wikan
Docela se divím. 20 čistého dneska je pro některé lidi v českém průmyslu sen. Jen v ostravě průmyslo…
CreativanDevil 13.08.2016 20:00
CreativanDevil
Tak u seriozní banky si těžko můžeš nějak ukecávat nabídku né? Mají snad nějaké tabulky podle kterýc…
Bargoner 13.08.2016 20:27
Bargoner
Tak u seriozní banky si těžko můžeš nějak ukecávat nabídku né? To víš, že můžeš. Raději půjčí za me… poslední
Prasak 14.08.2016 11:01
Prasak

Zrovna jsem taky zlikvidoval auto. Vrátilo mi to, zrovna před dvěma měsíci jsem se rozhodl, že si začnu šetřit na nové a tu svoji starou šunku dám pryč. Tak se na mě naštvalo :/
Teď jsem bez auta a našetřeno prd.
Záleží v jak které rodině to funguje. Já se teda chci hlavně vyvarovat půjčky v rodině. Už teď mi bylo nabídnuto od 2 lidí z rodiny že mi pujčí bez úroku. Ale půjčky v rodině nemám rád. Rozvrátí to vztahy. Jednou už to tak u nás bylo, jeden si půjčil od druhého a každej to neměl za půjčku, ale za dar a už to byl oheň na střeše... to si raději přeplatím v bance a mám klid.

Akorát nevím, jak nahlíží na příjem banka. Mám malé náklady, ale taky malý příjem, nepiju, nekouřím. Poplatím si bydlení, jídlo na měsíc, mobil, a další potřeby a zbude mi každý měsíc cca 15tis kč. Splácet bych mohl 5000-10000kč měs. otázka jestli se najde banka co mi těch cca 150tis dá....

Jak jsem říkal mám ale malé výdaje: Na bydlení dávám 2000kč/měs(bydlím jen 2dny v týdnu zbytek jsem v práci), jídlo+další potřeby(hygiena atd..) 2000/měs, 500kč mobil. Dostanu 20000 což není velká výplata vzhledem k průměrné mzdě ČR, ale zůstane mi s toho 15500kč.
Někdo má v 20 letech už 2 děcka, nájem a diví se že mu z 20000 zůstane prd.
Práce mě tak nějak naplňuje tak v tomhle stavu plánuji ještě nějaké 2-3 roky být. Než se nastálo usadím, změním zaměstnání.
Vím, že bych si mohl rok šetřit a potom si auto pořídit. Měl jsem to v plánu dokud jsem měl čím jezdit. Auto potřebuji částečně k zaměstnání a je to už dlouho můj koníček.
Uvidím, co řekne na můj příjem banka. Právě se obávám toho, že řeknou: "Jen 20000kč?? S toho Vám měsíčně zůstane prd, žádnou půjčku nedostanete". Potom budu muset koupit buď nějakej starej krám a doufat že mě nikde nenechá a nebo hned změnit zaměstnání a to bych nerad.

Asi máš dost zkreslené představy o mzdách ostatních lidí. Současná průměrná čistá mzda je cca 20300, takže nechápu, co myslíš tím:

Dostanu 20000 což není velká výplata vzhledem k průměrné mzdě ČR

A když z toho odečteme Prahu, tak ten průměr bude ještě podstatně nižší.

Docela se divím. 20 čistého dneska je pro některé lidi v českém průmyslu sen.
Jen v ostravě průmyslový zaměstnanci dělají v závodech za 10-15 tisíc a ještě tomu říkají "Mám se fajn"

K takové mzdě by ti klidně banka půjčku dala.
Ale není lepší si prostě vzít auto na splátky nové ?
Z 15 tisíc bys měl dobré auto a zbylo by ti ještě na tolik věcí.
A jak už se ho budeš chtít zbavit tak ho prodáš prostě a nebudeš potřebovat půjčku.

Podle toho jak píšeš tak se bojím že tě někdo z banky ještě natáhne a ty kývneš na první nabídku. no ale to už je asi tvůj problém...

Tak u seriozní banky si těžko můžeš nějak ukecávat nabídku né? Mají snad nějaké tabulky podle kterých ti půjčí a kolik celkem vrátíš
Účet mám vedený u České spořitelny, tam ale jako všechno to bude asi stát za prd. Zatím se mi docela líbí Air Banka, kde podle té jejich kalkulačky to vychází za 160tis zaplatim 176tis na 3 roky. To mě příjde až moc dobré otázka jak je to ve skutečnosti.

Tak u seriozní banky si těžko můžeš nějak ukecávat nabídku né?

To víš, že můžeš. Raději půjčí za menší úrok, než vůbec. Někdy stačí obejít pár bank a nechat si udělat nabídku. Nevýhodou bývá, že chtějí, abys u nich měl vlastní účet. Pokud však nemáš žádný závazky vůči bance (hypotéka), tak změnit banku a účet není nic složitýho. Rozdíl spotřebního úvěru - ČS - 14% RPSN, KB - 8,9% RPSN.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru