Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sleva na poplatníka

Zdravím!

Mám takový krátký dotaz. Minulý měsíc jsem podepsal Dohodu o pracovní činnosti u zaměstnavatele A (řekněme). Podepsal jsem tam také prohlášení k dani. V pondělí 1.8. jsem pokračoval normálně v práci s tím, že mi bylo po práci oznámeno, ať prozatím nechodím do práce, protože bych neměl co dělat. Jelikož chci pracovat a nechci čekat co by, kdyby, tak jsem si našel jiné zaměstnání.

Teď řeším otázku daní. Když jsem podepsal prohlášení k dani u zaměstnavatele A, tak u zaměstnavatele B to nemůžu podepsat znova, to vím. Ale jde to u zaměstnavatele A zrušit, abych mohl mít slevu u zaměstnavatele B? U zaměstnavatele A jsem si odpracoval "bohužel" ten jeden den v tomto měsíci a už s pokračováním práce u tohoto zaměstnavatele nepočítám. Což se při vyúčtování daně nevyplatí, jelikož se nevyužije celá sleva, proto hledám způsob, aby tato sleva mohla být u zaměstnavatele B, protože zde čekám mnohem vyšší mzdu.

Díky za radu.

Předmět Autor Datum
Domluv se u toho původního zaměstnavatele A, ať ti slevu za 8/2016 neuplatňuje. Podepiš to v tom růž…
L-Core 04.08.2016 07:40
L-Core
Vyřešeno, byly naštěstí ochotní a vyřešilo se to změnou v růžovém prohlášení. poslední
Snowman8944 04.08.2016 11:15
Snowman8944

Domluv se u toho původního zaměstnavatele A, ať ti slevu za 8/2016 neuplatňuje. Podepiš to v tom růžovém Prohlášení. Pak si můžeš slevu uplatnit u toho nového zaměstnavatele.

Pokud by A nechtěl spolupracovat, prostě si necháš po skončení roku spočítat roční zúčtování daně nebo sám podáš přiznání. Poměrná/měsíční sleva ve výši 2070Kč ti bude vrácena.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru