Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokuta u MHD

Zdravím,

v průběhu minulého roku jsem dostal od MHD jednu pokutu za jízdu "načerno". Když jsem byl na doplatkové pokladně, bylo mi řečeno, že jsem dostal pokuty 2, ale já vím prakticky na 100% že jsem dostal pouze jednu, kterou jsem tam byl také zapaltit.
Mám pár známých, kteří znají mé osobní údaje, tak je čistě teoreticky možné, že některý z nich dostával pokutu a nahlásil tam moje údaje. Je možné se proti tomu nějak bránit? Nemá revizor povinnost údaje ověřovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No pokud si jsi jistý,tak zajdi na tarifní a SLUŠNĚ se zeptej,že by jsi rád viděl revizorův zápis. S…
pedroso 18.06.2016 18:05
pedroso
Pokuta může narůst maximálně o úroky za jeden rok + případně soudní výlohy což je na nějakých 10 tis…
barney 22.06.2016 16:21
barney
Netřeba sáhodlouhé úvahy. Tazatel musí pochopit,že on podmínky neklade a musí si to vyřídit na DP. J… poslední
pedroso 23.06.2016 09:03
pedroso

No pokud si jsi jistý,tak zajdi na tarifní a SLUŠNĚ se zeptej,že by jsi rád viděl revizorův zápis. Snad ale víš,kdo mohl použít tvé doklady, případně.Protože pokud to nedoplatíš a nevysvětlí se to,tak pokuta astronomicky naroste.

Pokuta může narůst maximálně o úroky za jeden rok + případně soudní výlohy což je na nějakých 10 tisíc, v případě že jí do 1 roka nezaplatím a oni ani nezačnou řešit celou záležitost výzvami, popřípadě soudem tak je to k 366tému dnu promlčeno. Dopravní podniky nejen v Praze to rádi nechávají přejít za tu hranici jednoho roku bez výzvy a spoléhají na to že když se ozvou později tak spousta lidí neznalých zákonů se poďělá a zaplatí to i s úroky které jsou proti zákonům. S tím už jsem měl také zkušenost, kdy mému známému téměř po dvou letech přišel dopis s pruhem že se to řeší soudně, byl podán odpor, a nakonec soud dal za pravdu známému a nic platit nemusel, nebo jsem i četl o přípdu kdy se dopravní podniky snaží vymáhat již jednou zapalcené pokuty kdy spoléhají na to, že lidé už nemají doklady o zaplacení aby mohli něco prokázat. Takže ona ten přístup dopravních podniků bývá někdy opravdu prasácký, z toho důvodu mě zajímalo jestlis tím tady někdo třeba nemá podobnou zkušenost a třeba to už nějak nevyřešil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru