Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EET a vliv na hospody

Ušetřil jsi mi reakci na pedrossa, za což díky, na zdejšího ekonomického a právního "lidového" odborníka se mi skutečně reagovat nechtělo, tak to vezmu z jedný vody načisto tady ;-)

Tyto věci přece ale nesnesou srovnání, to snad musíš cítit sám... Je rozdíl něco někomu aktivně ukrást, nebo nezaplatit někomu ze svého vydělaného tolik, kolik po mě z pozice síly žádá.

Když už bychom měli použít nějakou analogii, tak je to asi to samé, jako bys stavěl na roveň, když ti jako soused z tvé úrody na zahradě něco pod rouškou tmy ukradu, nebo když ty budeš všechny sousedy z pozice síly nutit aby ti povinně dali skoro polovinu své úrody, za nějakou tvou kvaziochranu a já najdu způsob, jak před tebou část ulejt, aby ses o ní nedozvěděl. Samozřejmě, má to trhliny, ale imho je to trochu blíž tomu, o čem se tady bavíme, když už chceme srovnávat...

To, co zmiňuješ ohledně Itálie, jednak naprosto nesouvisí s tím o čem se tady bavíme a imho už vůbec ne s demokracií (vládou lidu ať už přímou, nebo zrpostředkovanou). Když pominu, že tady máme maximálně s přimhouřením obou očí demoDemokracii, tak to souvisí spíš s dnešním trendem levičáckého pseudohumanismu. Určitý oslí můstek bych tam viděl snad jen v tom, že pokud jsi v dnešní době našinec, heterosexuál s bílou pletí, který se o sebe nedejbože stará sám a nebrečí jak je chudý nebo vykořisťovaný, tak máš právo maximálně držet hubu a platit vše, co je ti nařízeno, bo stát potřebuje vydělávat (jak jsi sám zmínil) přesně na takovéto nemakačenka a zkurvysyny, za které se postaví 20 neziskovek, ministr pro lidská práva, ministrině sociálních a bůhví jakých věcí, ombucman a aby to nebylo všechno tak ještě zástup socialistů, bolševiků, anarchistů a pokud je to netáhlo bílé, tak ještě "národovců".
Proč má vlastně ten dotyčný "hlad" už ani nikoho moc nezajímá (spíš vůbec) a jestli náhodou nemá ručičky dozadu, tak o tom se nesmí mluvit, bo to poškozuje jeho "důstojnost".
Toto nějak řešit? Dnes? Moc složité, stejně jako miliardové daňové úniky, dotační rošády a podobné věci. Daleko jednodušší je ukázat na příštipkáře, jací jsou to zloději a rozjet systém, který to sice nevyřeší, ale zaměstná mi dalších X ouřadů a "lid prostý" mi bude pět slávu :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny