Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EET a vliv na hospody

Jistě, na té tvé hospodě stát opravdu nevydělá.
To je právě to, že zastánci to berou z opačné strany... :-D Jebat každého drobného příštipkáře (a EET nic jiného nepodchytí, stejně jako v Chorvatsku nebo Slovensku, než z 90% jen tyto) za zatajené pivo co prodal, zásuvku co natáhl, nebo prahy co na nějaké staré šunce vyvařil je samozřejmě správné, protože "stát na nich nevydělá".
Když pominu, že správně by to mělo být "nevydělá tolik, kolik by chtěl", tak zapomínáte na to, že pokud s tím seknou a půjdou na pracák (a budou příštipkařit v menším načerno) tak stát na nich nejen že vydělá úplné hovno, ale navíc je bude ještě platit.

Ty, co popisuješ, co si jezdí v A8 a jejich příjem tomu neodpovídá (ty léta vykazované ztráty jsou už opravdu omšelá socialistická mantra, není k tomu důvod. Sorry, ale mamka dělá účetní a vidí do toho. Těch, které vidíš v každém zazobaném podnikateli je tak mizivé promile, že to fakt nestojí za zmínku a jsou to hlupáci, mají na krku kontrolu co půl roku, jsou jiné metody :-) ) jsou jednak naprosto jiná kategorie, která podvádí naproto jiným způsobem než že zatajuje příjmy. Dělá se to buď na výdajové straně formou vratek DPH fiktivními náklady, nebo v jiných oborech formou dotací. No a druhak tyto EET naproto neřeší, což je docela k "smíchu"... :-D

Víš, EET je dost promyšlený a sofistikovaný nástroj, za prvé na to, kterých se to nebude týkat, slyší a je to v této rozdělené společnosti logické.

- dost zaměstnanců, důchodců, úředníků, socek atd. (ne všichni, ale značná část) a to z obyčejných "třídních pohnutek".
- podporují to z čistě pragmatických důvodů velké řetězce, podniky a fyzické osoby, které už tyto systémy sami mají jako jedinou možnou ochranu před zaměstnanci (online evidence prodeje, skladu a pravidelné inventury). Těchto se to nijak nedotkne a pokud podvádějí, tak naprosto jiným způsobem a toto je pro ně celkem vítaný produkt proti konkurenci (i sto malých je konkurence pro jednoho velkého).
- Úřední šiml doslova řechtá blahem. Čím více buzerace, kontrol, evidence, tím více práce pro ouřady, tím více míst ve státní zprávě, tím větší pocit důležitosti, moci a nepostradatelnosti...

to všechno = jisté politické body pro zřizovatele...

Já jsem sice jen zaměstnanec, ale 12 let jsem podnikal a věř mi, že jsem si vyzkoušel obě strany barikády a o EET se docela zajímám. Došel jsem na základě mnoha ukazatelů k přesvědčení, že EET je nástroj čistě politický a ideologický, nikoli ekonomický - což ovšem samozřejmě establišment musí tvrdit...
Myslím, že pokud si za rok, dva, tři, pět najdeš potřebná fakta a oprostíš se od třídní ideologie (neber to špatně, každý v sobě nějakou, alespoň částečně, máme) tak to uvidíš sám. A bohužel jiná možnost není, ať už jsem se o tom bavil s kýmkoli, kdo je přesvědčený podporovatel, prostě odmítal přijmout, že toto opatření řeší prostě jenom ty, kteří by měli být řešeni až na opravdu posledním místě!

A o tom to celé, příteli, je! Ano, dá se stroze říci "oni nepřiznávají všechno a tak je EET super řešení, spása naší státní kasy a morálky společnosti", ale pravý opak je pravdou......řeší to primárně a téměř pouze ty, kteří se snaží nějakým způsobem přežít! Největší pobírač dotací z peněz nás všech si z toho dělá své vlatní PR bijce "daňových úniků", ale sám čachruje s majiteli svých firem aby z nás vydojil ještě o pár mega víc, tak proč by měl jít po opravdových zlodějích, podvodech a únicích, když mu ta většina přinese politické body za jeho heroický boj s daňovými úniky "hospodských z dolních kočkojed". Takže pokud ti tento výkon stačí ke štěstí, nemám k tomu asi co víc dodat... Imho je záměrně začnuto z opačného konce! Ale pravda, dá se o říct "ALE ZAČALO SE!" :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny